Arrenca el IV Curs Internacional d’Arqueologia de Roses

0
1098

El programa recupera plenament la seva internacionalitat amb
la participació de quinze estudiants


Ahir al matí va començar el IV Curs Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna de Roses, organitzat per la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Roses, amb la col·laboració de la Fundació Girona Regió de Coneixement. Un programa que aquest any finalitzarà el 15 de juliol i centra els treballs de camp en l’excavació del claustre del monestir de Santa Maria de Roses, situat a l’interior del recinte de la vila medieval. Excavacions anteriors realitzades a l’entorn varen determinar l’existència d’una església tardoantiga (segles vi-vii) en l’espai que ocupà a partir del segle x el monestir. Del claustre, però, solament se’n coneixen les fases més modernes (segles xvii-xviii), tot i haver-hi indicis de l’existència de canvis importants en la seva estructura al llarg del temps.

A banda de formar els futurs professionals en arqueologia, l’objectiu dels treballs és resseguir l’evolució històrica d’aquest espai des de la creació de l’esglesiola tardoantiga i els canvis que va patir el complex monàstic entre el segle x i el xvii.

Enguany el curs recupera plenament la seva internacionalitat amb la participació de 15 estudiants provinents d’universitats catalanes, franceses i italianes, i de l’Escola de Restauració.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li