Arrels del Vi clou l’edició d’aquest 2022 amb 2.000 visitants i normalitat prepandèmia

0
730

Els organitzadors es mostren satisfets per una fira que enguany s’ha pogut fer «de manera més relaxada»


La catorzena edició de la Fira Arrels del Vi, a Sant Martí d’Empúries, s’ha tancat amb la sensació d’haver superat un etapa difícil per la pandèmia i amb una afluència significativa. Durant el cap de setmana han passat per la fira vitivinícola unes 2.000 persones.

Un dels organitzadors d’Arrels del Vi, Carlos Krauel, declarava aquest diumenge al vespre: «Estem molt contents, aquest any tot ha estat molt més relaxat, sense restriccions, hem pogut gaudir tots molt més». Krauel explicava també que la normalitat prepandèmia s’havia recuperat tant pel que fa al nombre de visitants, amb més de 2.000 persones, com al funcionament de la fira. L’organització també ha qualificat de «molt positiva» una de les novetats. Es tracta de l’experiència Arrels del Vi VIP, que oferia el Tast Magistral dels Premis Arrels del Vi 2022, dirigit per Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, i també el menú degustació a l’Olivia Xiringuito.

L’altra diferència respecte a les edicions anteriors és la nova categoria dels premis als millors vins. S’hi han afegit els vins insòlits, que engloben els vins fora de la DO Empordà, així com els vins de mínima intervenció o propers al moviment dels vins naturals. Aquests darrers poden ser vins criats en àmfora, vins brisats o vins sense sulfits afegits.

LA HISTÒRIA DE LA FIRA. Organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com l’única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general, amb tretze edicions a Sant Martí d’Empúries i quatre a Barcelona. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala i la DO Empordà, han participat a la fira un total de 22 cellers del territori. Hi han estat AV Bodeguers, Celler Arché Pagès, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Empordàlia, Mas Geli, Mas Llunes, Mas Vida, Masetplana, Pere Guardiola, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots, i amb els cellers independents del territori Celler Eccocivi, Cellers de Madremanya (Follaraïms), La Natural, Somni d’istiu i Vins de Taller, així com amb el celler convidat del Rosselló, Domaine Treloar.

La fira ha comptat també amb estands de degustació alimentària i diverses activitats, com ara les visites guiades a les ruïnes d’Empúries.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li