Arranquen els actes de l’Any Monturiol

0
1342

Ja ha començat la primera tongada d’actes per commemorar el naixement de l’enginyer inventor del submarí


Ja han començat els actes de l’Any Monturiol per commemorar el bicentenari del naixement del cèlebre inventor del primer submarí. Aquest dissabte a les 7 de la tarda a l’Auditori dels Caputxins es va donar el tret de sortida a la seva ciutat natal, Figueres, on es va celebrar la conferència «200 anys del naixement de Monturiol: reptes i reflexions», a càrrec del professor d’Història de la Universitat Politècnica de Catalunya, Antoni Roca Rosell. El passat cap de setmana, als porxos de l’Ajuntament, es va instal·lar una maqueta-simulador de l’Ictineu3, on es van projectar imatges de les millors immersions del submarí real dins de la maqueta. Per aquest proper dijous, el Cercle Sport Figuerenc ha organitzat l’exposició «Aquí va néixer Narcís Monturiol», que es podrà veure a l’Auditori Narcís Monturiol entre els dies 3 d’octubre i 10 de maig. Al museu del Joguet hi trobarem una reproducció del submarí Ictineu a escala 1:10 dins de l’exposició «L’Ictineu. El gran invent de Narcís Monturiol», que obrirà les portes el 10 d’octubre i no les tancarà fins al 6 de gener de l’any vinent.

Els dies 19 i 20 d’octubre Figueres acollirà les IX Jornades l’Empordà com a actiu econòmic 2019 organitzades per l’Institut d’Estudis Empordanesos, i entre el 20 i el 27 d’octubre les poblacions de Figueres i Cadaqués acolliran dues rutes a peu per conèixer els punts més rellevants i emblemàtics en la vida de l’inventor figuerenc.

Per tancar els actes d’aquest primer trimestre de commemoració, hi haurà una cursa solidària de 12 quilòmetres organitzada per l’Institut Narcís Monturiol, el dia 14 de desembre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li