Arnau Tomàs i Mercè Hervada enceten el Festival Internacional de Cadaqués

0
649

La 49a edició del cicle musical retorna amb un concert commemoratiu del 50è aniversari a l’església de Santa Maria


Després d’un any en blanc a causa de la pandèmia, el Festival Internacional de Música de Cadaqués ha tornat aquest estiu. I ho ha fet per la porta gran. Dissabte a les deu de la nit a l’església de Santa Maria, Arnau Tomàs i Mercè Hervada van oferir un concert commemoratiu del 50è aniversari del Festival de Cadaqués. Un espectacle en homenatge a Jordi Roch, cofundador del festival amb motiu dels 50 anys des de la primera edició que es van complir aquest passat 2020.

PROGRAMACIÓ. A banda de l’actuació del passat dissabte, el festival oferirà cinc concerts més fins al 14 d’agost, amb aforaments reduïts i totes les mesures i protocols de seguretat covid-19, al Teatre Art i Joia, a la plaça 1 d’Octubre i al Petit Sa Conca, una versió molt reduïda de l’escenari principal, amb dues actuacions d’alt nivell per tancar el festival on tradicionalment en les darreres 12 edicions s’ha fet la cloenda.

La propera actuació serà demà dimecres dia 4 d’agost al Teatre Art i Joia, on Joel Minguet presentarà un espectacle en què música i paraula es donen la mà, el que ell anomena com a «parlautor».

El quartet vocal de Barcelona Les Fourchettes pujaran a l’escenari de la plaça 1 d’octubre el diumenge a partir de les 19:30 h. Un grup que actualment es troba treballant en el seu proper espectacle ~fem, on ofereixen un viatge per vuit dècades d’història de la música a través de la veu i l’experiència de les dones.

El festival continuarà el dimarts dia 10 d’agost a l’Església de Santa Maria, on el fantàstic teclista i compositor Uri Caine, oferirà un recital de piano exposant el seu eclèctic ventall de disciplines i influències a la seva música, que abasta molts dels estils musicals amb els quals va créixer, influències de rhythm and blues, gòspel, jazz, que es combinen creant un nou tipus de música; sons i formes influenciats per la música pop posats en contacte amb sons avantguardistes.

El també pianista Marco Mezquida trepitjarà l’escenari Petit Sa Conca, acompanyat de Martín Meléndez i Aleix Tobías, els seus companys de creació del seu darrer treball: Talisman. Als 33 anys, el de Maó ja acumula 23 discos com a titular i 45 com a sideman.

Tancarà el festival un Pau Vallvé amb una proposta multi-instrumentista. El músic gravarà ritmes en directe i al damunt hi tocarà la guitarra i cantarà. Al seu costat un altre multi-instrumentista: el Darío Vuelta que, entre mans i peus, s’encarregarà de fer sonar el baix, el teclat, els sàmplers i inclús de disparar les llums del concert que el Pau i ell han estat dissenyant per a cada cançó.

HISTÒRIC. El Festival Internacional de Música de Cadaqués és el segon més antic de la Costa Brava i aquest any arriba a la seva 49ª edició. Des de la seva fundació el 1970, només tres edicions no s’han celebrat per diferents motius. L’última suspensió va ser l’any passat a causa de la pandèmia. Aquest 2021, l’Ajuntament de Cadaqués ha fet una aposta per mantenir viva la continuïtat del festival, amb una edició, encara que molt modesta, amb els seus trets característics i amb vocació de projectar-se cap a la 50a edició.

EL CARTELL. Una de les particularitats d’aquest festival és el seu cartell promocional. Quaranta-nou obres artístiques que recullen diferents estils creatius que mostren alhora l’evolució i les tendències en el mon de l’art des dels 70 fins al dia d’avui. L’autor de l’obra del cartell del festival d’enguany en el centenari del seu naixement, ha estat un altre dels fundadors, Lanfranco Bombelli, amb disseny d’Erika Prüfert.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li