Ara toca la Figueres del futur

0
857

Les eleccions municipals ja han quedat enrere, ja han passat dos dies i ja tenim resultats. Com a tendència en la majoria dels municipis catalans i de l’Estat espanyol, les majories absolutes han quedat en un segon terme, així com els bipartidismes, i per tant és moment de pactes entre partits.
A Figueres i a la resta dels municipis altempordanesos s’ha seguit la mateixa tònica. Concretament a la ciutat figuerenca, la llista més votada ha estat Convergència i Unió, liderada per Marta Felip, amb l’obtenció de set regidors, dels vint-i-un que té el consistori. Així doncs, la necessitat de pactes entre partits polítics és una realitat per poder governar la vila de la millor manera per aconseguir l’objectiu establert per la majoria de partits: fer de Figueres una ciutat moderna, de futur i oberta al món.
Per fer-ho, el primer punt que ha de resoldre l’Ajuntament és el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Ha de ser un fet imminent que es resolgui en poc temps i amb una clara visió cap a una ciutat que pugui tenir projectes importants, potents i que se’n puguin beneficiar tots els figuerencs, pel que fa a la creació d’ocupació, la millora del centre de la ciutat, la captació de més turistes, l’ampliació de places d’aparcament, etc.
S’han d’abandonar les idees fonamentalistes i conservadores de la ciutat de Figueres, i mirar cap endavant amb visions i idees futuristes. És l’hora de pactes entre partits polítics que donin suport a aquestes idees amb la finalitat de projectes que vetllin per al desenvolupament de les empreses, el benestar dels seus treballadors i de tots els ciutadans de la vila. És un moment de canvi per al país, com també per als seus municipis, i Figueres n’ha de ser un exemple.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li