“Ara mateix estic en el millor estat de forma de tota la meva carrera esportiva”

0
773

Has paït ja l’èxit aconseguit a l’estany de Banyoles?
Sí, i tant. Després d’haver tingut dos o tres dies de recuperació ara ja estem treballant de cara al campionat del món de Kazan. Aquest és l’objectiu que tenim ara entre cella i cella.

Revalidar el títol estatal dels deu quilòmetres no va ser gens fàcil.
No va ser gens senzill. Va ser una carrera molt ràpida: l’any passat vaig guanyar amb un temps d’una hora i 57 minuts i aquest any ho he fet amb una hora i 53 minuts. Això demostra l’alt ritme que hi va haver.

El triomf, a més, va segellar el teu pas a Kazan.
Sí, aquest era l’objectiu que teníem en ment des de principi de temporada. Anar als Jocs Olímpics depèn d’aquest Mundial, de quedar entre els deu primers, i per això vaig sortir molt content del campionat celebrat a Banyoles, perquè em permet afrontar el repte següent amb moltes ganes.

Com definiries aquest camí que t’ha portat fins a la cita russa?
Del que es tracta és de tenir les coses clares. És un treball psicològicament molt dur, has de ser molt constant i tenir molta força de voluntat, però qui vol alguna cosa ha de fer algun sacrifici, com diu la frase feta. Si algú vol aconseguir una meta ha de lluitar i no deixar de fer-ho per assolir el propòsit.

I quina és la teva meta per al Mundial?
L’objectiu principal és quedar entre els deu primers, cosa que ens donaria el bitllet cap als Jocs de Rio de Janeiro. De totes maneres, si no ho aconseguíssim, el mes de maig de l’any vinent hi ha una repesca per a tots els països que no han classificat cap nedador i en la qual es repartiran quinze places més. Ara toca estar centrats en el Mundial i anirem a Kazan a aconseguir l’accés per anar a Rio.

Com has evolucionat respecte d’aquell nedador que va aconseguir el bronze en els cinc quilòmetres del Mundial de Xangai?
Aleshores tenia vint anys i, com aquell qui diu, havia començat a competir en aigües obertes. Ara tinc quatre anys més d’experiència, quatre anys més de volum, de metres i d’intensitat, i considero que estic molt més ben preparat. Els ritmes d’entrenament que estic tenint són molt superiors als dels anys anteriors, i crec que ara mateix estic en el millor estat de forma de la tota meva carrera esportiva.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li