Aquesta és la nostra política d’habitatge

0
1545

Fa un parell de setmanes els lectors d’aquest setmanari van poder llegir un article del regidor de Ciudadanos Héctor Amelló, un article on es difamava la meva persona i la CUP. Un intent barroer i demagògic sobre les polítiques d’habitatge que estem impulsant des del Govern de la ciutat i de les quals en soc el regidor responsable. No vull dedicar massa paraules a defensar-me de les acusacions del regidor Amelló, prefereixo explicar-vos que estem fent des de l’àrea d’Habitatge per tal d’oferir solucions a un problema com l’accés a l’habitatge i les seves derivades. El nostre objectiu és oferir oportunitats a joves, gent gran i col·lectius vulnerables per tal de tenir un sostre on viure i créixer.

La darrera dècada l’habitatge ha ocupat un espai central de la política a tots els nivells. I no n’hi ha per menys. Sense el confort de la llar és impossible construir i desenvolupar una vida.

Figueres no ha tingut mai una política ambiciosa en matèria d’habitatge, i des de les darreres eleccions que Guanyem Figueres – CUP formem part del Govern, hem entomat l’àrea d’Habitatge amb un objectiu clar: oferir habitatge públic de lloguer per el màxim de persones i famílies els ingressos de les qusals no els permeten accedir a un habitatge amb els preus de mercat.

Amb aquestes premisses treballem a l’Oficina Local d’Habitatge tant els tècnics de l’Ajuntament com jo mateix i les persones de l’entorn que ens ajuden i assessoren. Per això, creiem que és hora de parlar d’habitatge, perquè no se’n parla prou. No es parla dels centenars de pisos buits que hi ha a la ciutat. Pisos que sovint han estat abandonats pel que significava el manteniment o l’actualització, si parlem de petits propietaris, o per especulació i falta de rendiment, si parlem de grans propietaris.

Doncs bé, quines són les nostres propostes? Primer, reduir els pisos buits. Com? Doncs adquirint-los o gestionant la rehabilitació des de l’Ajuntament i posant-los al servei dels ciutadans. També posant un recàrrec als impostos per als qui vulguin mantenir-los tancats.

El Govern de la ciutat volem posar pisos a disposició de la ciutadania i, per una banda, estem comprant pisos, i, per l’altra, obrirem una borsa perquè els petits propietaris posin els seus pisos a lloguer a través de l’Oficina d’Habitatge. Garantirem el manteniment de l’habitatge i el cobrament del lloguer, i obrirem una línia d’ajuts a les reformes dels habitatges que no estiguin en condicions. D’altres, amb necessitats més grans, podran passar a la borsa de rehabilitació de pisos a canvi de cessió d’ús. Una realitat que, si parlem de bancs i fons voltor, haurien de passar a ser expropiacions d’ús. Sí, farem el possible per revertir l’estafa dels bancs amb la connivència de molts.

I finalment, tornant a les iniciatives polítiques que volem dur a terme, treballem amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya la sessió i construcció de noves promocions a la ciutat.

L’objectiu que ens hem marcat és que la ciutat gestioni un parc d’habitatge públic de 200 pisos. Són molts tenint en compte que sortim pràcticament de zero, però no són tants si veiem les xifres de Suècia, Dinamarca o Holanda, amb més de 100 pisos de lloguer social per cada 1.000 habitants.

Volem pisos que puguin ser ocupats per famílies amb gran vulnerabilitat social i provinents de serveis socials, i pisos per a famílies i persones amb feina i ingressos però que no arriben a les demandes del mercat immobiliari.

I en resum, senyor Amelló, aquesta és la línia de treball que estem desenvolupant des de la regidoria d’Habitatge. Vostè difama, nosaltres fem feina. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li