Aquest estiu, #omplelabossa

0
1488

Hi ha previstes recollides de sang a Portbou, Sant Llorenç, Colera, Cistella, Cabanes, Figueres i Palau de Santa Eulàlia


 

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya té activada des del juliol la campanya d’estiu per animar els ciutadans a donar sang abans de marxar de vacances. I és que les previsions apunten que des del juliol i fins a finals d’agost calen 35.000 donants per cobrir les necessitats dels hospitals catalans. Durant aquests dies caldrà atendre malalts i accidentats i és necessari comptar amb reserves suficients.

La campanya «Aquest estiu #omplelabossa» fa una crida perquè ens apropem als hospitals i a les campanyes de donació que hi ha organitzades arreu de Catalunya. Tothom que doni sang rebrà una bossa amb el nou missatge del Banc de Sang: «Dona el millor de tu. Dona sang.»

ALT EMPORDÀ. Set municipis de la comarca tenen organitzades donacions a partir d’avui, 14 d’agost. Aquests municipis són: Sant Llorenç de la Muga i Portbou (avui dimarts), Palau de Santa Eulàlia (19 d’agost), Colera (21 d’agost), Cistella (22 d’agost), Cabanes (23 d’agost) i Figueres (24 i 25 d’agost). Es poden consultar els dies i els horaris al web donarsang.gencat.cat.

DESCENS. A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte a la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang. Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions a 20 hospitals per assolir les 35.000 donacions necessàries. A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari, entre altres, pels malalts de càncer.

RESERVES. Cada dia els hospitals fan servir sang i és important tenir reserves per fer front a qualsevol situació. És el cas dels atemptats de l’any passat a Barcelona i Cambrils. Amb les reserves del Banc de Sang es van poder atendre les necessitats immediates.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li