Aquest estiu l’Estat revertirà el castell de la Trinitat a Roses

0
673

Aquest estiu, el castell de la Trinitat ja serà propietat del poble de Roses. La notícia la va donar ahir a la tarda la ministra d’Habitatge, Beatriz Corredor, durant la visita que va fer a la fortificació per comprovar, de primera mà, les obres de rehabilitació que s’hi han dut a terme i que ja s’han acabat. Aquests treballs han costat 1,7 milions d’euros i els ha finançat íntegrament el ministeri.
Per poder fer-se aquesta reversió, és imprescindible que l’Ajuntament notifiqui al ministeri que s’han acabat tots els treballs de reforma. Quan s’hagi fet aquest tràmit, llavors l’Estat procedirà a donar el castell de la Trinitat al municipi. Es calcula que aquests procediments es poden allargar com a molt un parell de mesos, i l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, preveu que la fortificació podrà ser visitable aquest estiu.
D’altra banda, l’alcaldessa i la ministra també van valorar que el ministeri doni algun tipus de subvenció al consistori perquè acabi d’efectuar les obres de condicionament del castell, com són la construcció dels lavabos. Un dels aspectes que més preocupen l’alcaldessa és la vigilància del conjunt, ja que es tracta d’una fortificació de gran valor patrimonial. És per això que des de l’Ajuntament s’està estudiant la possibilitat d’instal·lar-hi càmeres de vigilància.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li