Aquest dijous 90.844 alt-empordanesos podran votar per elegir el nou Parlament

0
1605

La campanya electoral finalitza aquesta mitjanit i demà passat serà dia no lectiu als centres educatius


 

Compte enrere per la jornada electoral del 21-D. Unes eleccions al Parlament de Catalunya atípiques per diversos aspectes del context polític i social però especialment també pel fet que els comicis coincideixen amb un dia laborable i no en diumenge, com sol ser habitual. Pel que fa al cens electoral, per aquest dijous 21 de desembre, 90.844 alt-empordanesos estan cridats a les urnes per elegir la nova configuració del Parlament de Catalunya i, indirectament, el nou president de la Generalitat. En aquestes eleccions hi haurà 5.794 votants nous a la comarca respecte dels comicis del 2015, segons les dades del cens facilitades per l’Institut Nacional d’Estadística. A l’Alt Empordà hi haurà oberts demà passat 69 locals electorals i un total de 152 meses de votació. Els electors escolliran una de les deu paperetes corresponents a les deu formacions que es presenten per a la demarcació de Girona.

LA JORNADA ELECTORAL. Les circumstàncies amb què s’han convocat aquestes eleccions al Parlament de Catalunya són atípiques no només per la posada en marxa de l’article 155, sinó també pel caràcter laborable de la jornada. Les escoles han convertit el 21-D en dia no lectiu i aquelles que són centres electorals començaran les vacances de Nadal un dia abans, i no a partir del 22 de desembre com la resta de centres educatius.

El decret electoral publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) estableix que durant el 21-D, dia laborable, els treballadors tindran un permís de fins a quatre hores (retribuït i no recuperable) dins la jornada electoral per anar votar. Aquelles persones que hagin de formar part d’una mesa electoral o que siguin interventors dels diferents partits polítics “tenen dret a gaudir d’un permís retribuït i no recuperable durant la jornada completa de votació i també durant les cinc primeres hores de la jornada laboral de l’endemà”.

A L’ESTRANGER. Més de 800 voluntaris controlaran el nombre de vots de catalans a l’estranger, que arribaran a 100 consolats. Les sol·licituds, que cal fer per llei, per poder votar han pujat un 60% respecte dels comicis del 2015.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li