Aproven l’abalisament de l’escull del Bau de la Farrera

0
1155

L’actuació es fa per millorar la seguretat de la navegació en aquesta zona, on cada estiu hi ha accidents freqüents


El Bau de la Farrera és un escull rocós situat a uns 100 metres de la costa, a la punta de la Farrera. La seva fondària és d’uns 70 centímetres per sota de la superfície, i no és visible, motiu que fa augmentar la seva perillositat i que ha provocat nombrosos accidents per embarrancada d’embarcacions en els darrers anys, tant de pesca com d’esbarjo.

Recollint la inquietud generada pels navegants, Port de Roses va tramitar la sol·licitud d’abalisament a la Federación Española de Asociaciones de Puertos Deportivos y Turísticos (FEADPT), a través de la Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics. La petició s’ha vist recentment atesa per part de l’ens responsable de la senyalització marítima, la Comisión de Faros, que durant la seva darrera reunió tècnica ha aprovat la instal·lació de senyals d’abalisament, tant diürnes com nocturnes, per evitar més accidents.

IL·LUMINACIÓ. En un altre espai del litoral rosinc també hi haurà una actuació destacada. S’ha aprovat també la recomanació proposada per Port de Roses a Ports de la Generalitat, consistent en la il·luminació del dic exterior sud de la dàrsena pesquera i comercial. Això també s’ha demanat per millorar la seguretat de les embarcacions. Es volen evitar, també, accidents produïts darrerament per col·lisió amb el dic, sobretot en moments de baixa visibilitat o falta de llum.

Tot plegat ha de contribuir a la millor navegació de les embarcacions aquesta temporada.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li