Aproven la construcció d’una nova planta de gas liquat del petroli a St. Pere Pescador

0
984

Un altre projecte preveu reordenar tot el carrer Pegaso dels Hostalets de Llers per construir-hi una gran benzinera


La Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona ha aprovat definitivament aquest mes de febrer la sol·licitud per construir una nova planta de gas liquat del petroli (GLP) a la parcel·la 483 del polígon 1 de Sant Pere Pescador; és a dir, al nord-oest de la zona habitada del poble. La idea és adequar tota la planta i fer les millores tècniques necessàries a la xarxa de distribució que dona servei a tot el municipi. Les noves instal·lacions substituiran les que hi ha actualment al camí del riu, que van quedar fora de servei durant el temporal Glòria per la crescuda del Fluvià.

Paral·lelament, la mateixa sessió de la Comissió també ha tractat la modificació del pla general per a l’ús de caravanes, autocaravanes i remolcs en sòl no urbanitzable. L’objectiu era definir i regular el conjunt d’accions urbanístiques necessàries per incloure l’ús d’aparcament de caravanes, autocaravanes, remolcs i embarcacions en uns terrenys de la zona 9 (a l’oest del poble, a tocar del terme de Vilamacolum) que estan qualificats com a sòl no urbanitzable; és a dir, adaptar el pla general; però la Comissió ha rebutjat la proposta perquè considera que «no procedeix».

BENZINERA A LLERS. D’altra banda, de moment la Comissió ha retornat la sol·licitud per implantar una estació de subministrament de carburants que suposaria una reurbanització del carrer Pegaso de Llers (el vial més septentrional dels Hostalets). El projecte proposa diverses actuacions: augmentar els carrils del carrer Pegaso i interposar-hi una mitjana central, crear una nova rotonda de 44 metres de diàmetre, dotar el carrer d’una vorera de 2,75 m d’amplada, preveure un vial al voltant de la gasolinera per resoldre la mobilitat, pavimentar la zona, soterrar 21 dipòsits; instal·lar fins a 33 aparells dispensadors de combustible (ampliables en una segona fase a 15 més) i una marquesina, i construir un edifici de dues plantes. També es preveuen diferents serveis de subministrament i una bassa de laminació.

APROVACIONS I DENEGACIONS DE GRANGES. En matèria agrícola, la sessió ha informat favorablement d’una sol·licitud per ampliar la granja Bassa Saloma de Palau-saverdera. L’objectiu és engrandir l’explotació ramadera amb la construcció d’una nova nau de 114 m2 perquè pugui albergar 140 caps de porcí d’engreix més. En canvi, s’ha suspès l’emissió d’un informe necessari per construir una nau d’engreix de porcs a la finca Ferriols de Rabós. En aquest cas, la idea és ampliar l’explotació ramadera que ja hi ha amb 312 caps de porcí més, i construir-hi una nova nau de 339,36 m2.

I també a Rabós, s’ha retornat la sol·licitud per instal·lar una botiga i degustació de productes propis al Mas Tres Puig. La voluntat dels propietaris és fer unes obres per rehabilitar els baixos i els espais exteriors del mas per habilitar-hi una zona de mostra, venda i degustació de productes agrícoles generats a la mateixa finca.

I una suspensió similar ha afectat l’explotació ramadera Mas Jaumetó de Cabanelles. En aquest cas, s’ha suspès l’emissió d’un informe que havia de regularitzar la situació urbanística d’un femer i una nau interna que, de fet, ja estan construïts.

CENTRE D’EDUCACIÓ CANINA. A Cabanes, també ha quedat sobre la taula l’aprovació definitiva de la sol·licitud per instal·lar un centre d’educació canina al polígon 5. Així, haurà d’esperar la instal·lació de dos mòduls prefabricats (un per a la recepció, perruqueria i zona d’espera i descans, i l’altre per a zona de descans i d’activitats) i l’habilitació d’àrees de treball exterior per a gossos (jocs, estimulació cognitiva, passeig i treball, ensinistrament a l’aire lliure…) a la finca.

NOU VIAL A VILABERTRAN. Per acabar, la que de moment ha estat l’última sessió de la Comissió d’Urbanisme de Girona sí que ha aprovat definitivament una modificació del pla general de Vilabertran que té per objectiu reordenar un àmbit que afecta tres finques per crear un nou vial que estendrà el carrer Salvador Dalí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li