Aproven el projecte per posar tres càmeres al subsol de la Rambla i sis al Rovell de l’Ou

0
1212

L’actuació, que ja estava inclosa en el pressupost d’aquest 2020, suposarà una inversió de 67.268,88 euros


La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Figueres ha aprovat aquest mes d’agost el Projecte executiu per a l’ampliació de les càmeres de videovigilància a la zona centre i sota la Rambla. Una actuació ja prevista en els pressupostos d’aquest 2020 que suposarà una inversió de 67.268,88 euros.

La tramitació del projecte va començar el novembre del 2019, quan l’inspector en cap de la Guàrdia Urbana de Figueres, Josep Maria Pey, va emetre un informe alertant de la necessitat d’instal·lar càmeres al subsol de la Rambla i en determinats carrers de la zona comercial coneguda com al Rovell de l’Ou. Aleshores l’Ajuntament va encarregar la redacció del projecte a l’enginyer tècnic en telecomunicacions Pascual Peñalver, de l’empresa Eurona Istar SL; i el juny d’aquest 2020, amb el document ja redactat, el tècnic responsable de gestió i informació territorial va emetre un informe favorable a la seva aprovació inicial.

Les càmeres, un total de nou, s’integraran al Sistema de Videovigilància que ja permet a la Guàrdia Urbana reforçar les tasques de seguretat ciutadana i trànsit de la ciutat. Tres dels aparells s’instal·laran a la riera Galligans, uns passadissos que, tot i tenir els accessos tancats, ja estan controlats per la policia municipal. I aquests es muntaran com un sistema d’alarmes nou (de videoanàlisi) que tindrà capacitat per emmagatzemar esdeveniments i visualitzar les alarmes als monitors de la sala de guàrdies, i també processarà imatges per detectar la presència de persones i vehicles. Un altre dels aparells es col·locarà en un fanal de la placeta baixa de la Rambla per registrar imatges del carrer Girona. I els altres cinc s’instal·laran a l’edifici de l’ajuntament (concretament, a la cornisa on hi ha la il·luminació) per registrar imatges del principi del carrer Peralada, la plaça de l’Ajuntament, el carrer Besalú i el carrer Sant Pere.

JA ES RONDA LA CINQUANTENA. Les noves càmeres se sumaran a les 38 que ja hi ha repartides per tota la ciutat. Les primeres es van instal·lar el 2012 al carrer Rubadonadeu i els aparcaments públics dels Fossos i el poliesportiu. Ara fa 2 anys, el 2018, se’n van afegir a l’entorn del barri de Sant Joan, i el 2019 també se’n van col·locar entre la piscina descoberta, l’estadi Albert Gurt i els exteriors del poliesportiu municipal.

Totes les imatges es visualitzen des de la sala de torns de guàrdia, i ara es migrarà el sistema cap a un nou servidor amb més capacitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li