Aproven el conveni marc que regirà la implicació dels pobles en la nova gossera

0
2039

El centre de protecció i adopció d’animals de l’Alt Empordà es construirà al costat de l’abocador comarcal


 

El Ple del Consell Comarcal va donar el vistiplau dimarts al conveni marc per construir el nou centre de protecció i adopció d’animals de l’Alt Empordà, que es construirà en una finca que l’Administració comarcal té a Pedret i Marzà, al costat de l’abocador. El setembre de l’any passat el mateix Consell ja va aprovar el projecte bàsic i executiu, i ara ha prosperat aquest nou tràmit, que ha de vehicular la cooperació dels ajuntaments.

El Consell Comarcal invertirà uns 800.000 euros per construir l’equipament; l’Ajuntament de Figueres i la Diputació de Girona, 300.000 euros cadascun, i la resta de finançament anirà a càrrec de les administracions locals que s’hi adhereixin, que pagaran en funció dels seus habitants. Els ajuntaments estan obligats per llei a tenir centres de recollida d’animals abandonats o perduts, o a compartir-los amb altres municipis o entitats supramunicipals. I després del Consell Comarcal, els ajuntaments que vulguin compartir la nova gossera també hauran d’aprovar el conveni marc. De moment ja n’hi ha una quarantena que han avançat que ho faran, però des del Consell compten que la majoria de municipis s’acabaran sumant a la iniciativa.

Mentrestant, en les pròximes setmanes ja es posarà en marxa el procés per adjudicar el projecte. Un projecte l’embrió del qual es va començar a gestar el 2015, quan el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Figueres van acordar construir una nova gossera. Ho van decidir després de constatar que les instal·lacions que actualment gestiona l’Associació Protectora d’Animals i Plantes de Figueres estan saturades i, a més, tenen alguns problemes de salubritat. Una situació que fins i tot ha arribat als jutjats, fruit d’algunes denúncies veïnals.

LA XARXA D’AIGUA S’EXPANDEIX. Paral·lelament, el Ple també va aprovar un altre tràmit important: la memòria valorada que ha de permetre el subministrament d’aigua en alta a diferents municipis de l’oest de Figueres. Més concretament, l’actuació permetrà abastir d’aigua potable els pobles de Lladó i Cistella, i el nucli de Taravaus (Vilanant), que actualment tenen problemes de contaminació per nitrats. Es farà per mitjà d’una connexió indirecta des de Figueres, a través les canonades de Borrassà. Per executar el projecte, el Consell Comarcal ha demanat una subvenció de 493.951,60 euros a la Generalitat.

CANVI DE CARES. En la sessió de dimarts també es va oficialitzar la renúncia dels consellers convergents (ara del PDeCAT) Joan Fàbregas (alcalde d’Albanyà) i Josep Lluís Salas (alcalde de Portbou). Els rellevaran l’alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa, i el de Saus, Camallera i Llampaies, Esteve Gironès.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li