Aproven canvis urbanístics per a una millora paisatgística a la Marca de l’Ham

0
792

Es contempla ordenar i substituir la zona de l’antiga sitja d’emmagatzematge de gra, que ha quedat obsoleta


Figueres treballa per millorar paisatgísticament una zona de la Marca de l’Ham. En concret, l’espai comprès entre la Ronda Est, la línia del ferrocarril i el rec del Malpàs. En el darrer ple municipal es va aprovar per majoria absoluta la modificació provisional del pla d’ordenació urbana en aquesta zona i això permetrà tirar endavant el canvi. Consistirà a substituir una instal·lació obsoleta de tractaments del sector primari —l’antiga sitja d’emmagatzematge de gra— i millorar l’entorn urbà.

L’equip de govern (ERC, PSC, Canviem Figueres i Guanyem Figueres) va defensar la proposta de la mà del regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel. Ell mateix va explicar que la proposta era «adequada per als interessos municipals» i també una «transformació en sentit positiu». Representa ordenar aquest espai dedicat abans als tractaments del sector primari i que ara s’utilitza com a naus i magatzems. S’ordenarà per tant la finca com a ús terciari i això vol dir que els usos podran ser comercials, hotelers, administratius o de restauració, socioculturals, esportius recreatius i d’aparcament. El fet que l’antiga sitja ja no compleixi amb la funció per la qual va ser concebuda portarà a la seva substitució.

La finca, coneguda com la TUC, no es troba dins la trama urbana però és adjacent i per tant es pot fer l’actuació amb la implantació d’una sola activitat que estarà envoltada de sòl públic.

DUBTES DE JUNTS. El grup de Junts per Figueres es va abstenir en la votació sobre la modificació urbanística. La regidora Núria Galimany va expressar dubtes en qüestions de viabilitat i inundabilitat de la zona. Per això va demanar que «abans d’aprovar la modificació s’incorporin les actuacions a realitzar». Un exemple són les infraestructures hidràuliques, «que no estan resoltes». Junts per Figueres va demanar tenir present la proximitat amb el centre escolar «malgrat que l’àmbit no resulti inundable». El regidor d’Urbanisme va respondre dient que les qüestions de mobilitat i inundabilitat «estan en vies de resoldre’s». Per una banda, al camí vell de Vilatenim hi ha un pendent a la Ronda Est que complica l’accés, però s’estudien dos accessos i no un. També va admetre que «aigües amunt hi ha aspectes a resoldre» però reiterava que igualment «el sector no és inundable». Junts per Figueres tancava la intervenció d’aquest punt dient que haurien preferit «la compleció». La proposta es va aprovar amb 13 vots a favor, els corresponents a l’equip de govern, 5 abstencions de Junts i 2 vots en contra.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li