Aprovada la gestió municipal de la neteja viària

0
633

El ple va aprovar ahir la municipalització d’aquest servei que permetrà ampliar la plantilla de 45 a 62 treballadors i adquirir nova maquinària de neteja, ja que l’actual no es renova des de fa més de 15 anys


L’empresa municipal Fisersa gestionarà la neteja viària a Figueres. El ple va aprovar ahir la municipalització d’aquest servei que permetrà ampliar la plantilla de 45 a 62 treballadors i adquirir nova maquinària de neteja, ja que l’actual no es renova des de fa més de 15 anys.

La internalització del servei de neteja també suposarà menys cost econòmic per a l’ajuntament. A grans trets, i fent una projecció a mig termini, l’estalvi se situa per sobre dels 171.000 euros cada any, ja que oferint el servei directament s’estalvia una tributació més alta. El canvi de model començarà aquest 2021 i es consolidarà el 2022. L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va explicar ahir que «és un dia important per a la ciutat, recuperem el control públic de la neteja viària, que ens permetrà millorar i oferir un millor servei, d’una manera més econòmica, sostenible, eficaç i eficient. Un pas endavant per fer de Figueres una ciutat neta, amable i endreçada».

El vicealcalde de Figueres i conseller delegat de l’empresa municipal Fisersa, Pere Casellas, ha remarcat que «Fisersa és una empresa seriosa, és l’instrument per tenir una ciutat endreçada i per posar ordre amb la màxima eficiència. La gestió pública ens fa independents».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li