Aplicaran estratègies d’adaptació al canvi climàtic al cap de Creus

0
1226

El parc natural és una de les set àrees marines escollides per Europa per aplicar-hi el projecte INTERREG MPA Engage


El Parc Natural del Cap de Creus és una de les set àrees marines escollides a Europa per aplicar estratègies d’adaptació al canvi climàtic en el marc del projecte europeu INTERREG MPA Engage. Es tracta d’una iniciativa liderada per l’Institut de Ciències del Mar que vol millorar l’adaptació als impactes del canvi climàtic i reforçar les àrees marines protegides de la Mediterrània com a eina per prevenir la pèrdua de la biodiversitat i mantenir el bon estat dels ecosistemes.

El dimarts i el dimecres de la setmana passada representants dels diversos països que hi participaran (Itàlia, França, Croàcia, Albània, Grècia i Malta) es van reunir a Barcelona per donar el tret de sortida al projecte, que s’allargarà fins al juny del 2022. En total, s’hi invertiran 3,05 milions d’euros, el 85% dels quals provindran del fons FEDER InterregMed.

El projecte vol implicar tant la comunitat científica com els actors locals de sectors com la pesca tradicional i el turisme (activitats de busseig recreatives). La idea és aprofitar eines de ciència ciutadana per implementar l’ús i el monitoratge d’indicadors de biodiversitat i canvi climàtic. Aquesta implicació contribuirà al coneixement del medi marí per després poder implementar estratègies que permetin reduir la vulnerabilitat, i també editar materials de difusió i sensibilització.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li