Anna Ferrusola: ‘Són temps molt prometedors pel rugbi femení’

1
2062

La jugadora llersenca juga actualment al Medway Ladies del Regne Unit  


 

Com valora el projecte femení del Rugby Empuriabrava?
M’encanta, no hi podria estar més d’acord i és una de les coses per les quals em sap molt greu viure al Regne Unit i no poder estar allà, hi estaria involucrada al 200%. M’hauria encantat ajudar a impulsar un projecte com aquest, em sembla una idea meravellosa i espero que segueixi endavant.

Quin és l’estat de salut del rugbi femení ara mateix?
Amb molta salut, són temps molt prometedors. No va ser fins a la universitat que vaig conèixer l’esport i va ser un amor a primera vista. I com jo, a Catalunya, hi ha molta gent. A Anglaterra, en canvi, és diferent: moltes companyes de l’equip van començar de petites perquè el rugbi està molt inculcat i forma part del dia a dia dels nens i les nenes. De totes maneres, a casa nostra el model està canviant molt, hi ha diversos clubs que ja tenen plantilles de nens i nenes, i això fa que coneguin l’esport ben aviat.


Hi ha una evolució, doncs?
Sí, i tant. Cada vegada hi ha més nenes, noies i dones que el practiquen. A països com el Regne Unit ha crescut molt, mentre que a Catalunya cada vegada ho fa més.

Com afronta la temporada?
Tinc moltes ganes de començar la lliga. En el nostre cas, fa dos anys vam guanyar la competició i vam pujar, mentre que l’any passat ens va costar molt adaptar-nos a la nova competició, però quan ho vam fer tot va anar molt bé, molt motivades. Vam acabar amb un sentiment de voler més, sabent que ho podem fer millor. A més, aquest any hem pogut fer un segon equip sènior, i això, veure una plantilla tan gran, t’omple de joia i de motivació. L’objectiu número u seria mantenir la categoria i, si és possible, quedar cap a la part superior.

Quin repte li agradaria aconseguir en el rugbi?
El que m’agradaria més és que la gent conegués aquest esport, poder-lo divulgar, parlar-ne… Que sigui un esport comú com el futbol, el bàsquet, el vòlei o la natació. D’altra banda, també voldria impulsar projectes com el del Rugby Empuriabrava a zones noves i, com a jugadora, m’encantaria jugar amb la selecció del meu país. 

1
Leave a Reply

avatar
1
0
0
 
1
Alba
   
El més nou Més antic Més votat
Notificar-li
Alba
Convidat
Alba

Quin de temps fa que estas a Rugby com a jugadora?