Ampliaran l’aparcament de l’estació de l’AVE en dues fases i la primera serà aviat

0
1631

Cantenys aconsegueix arrencar un compromís per augmentar places, de moment l’increment serà de 37 estacionaments


Dies enrere l’Ajuntament de Figueres informava dels resultats de la reunió mantinguda amb representants de Renfe i Euromeds. Doncs bé, poc després, l’Ajuntament de Vilafant també donava comptes de la trobada entre l’alcaldessa, Consol Cantenys, i, en aquest cas, els representants d’Adif, la concessionària que gestiona el pàrquing de l’estació de l’AVE.

Cantenys va traslladar a Adif la preocupació per la manca d’aparcament en determinades hores i dies a l’estació de Figueres-Vilafant. Els responsables de la gestió del servei, d’altra banda, van comprometre’s a ampliar l’aparcament d’aquí a poc. Aquesta ampliació està prevista en dues fases. La primera, que es farà de forma imminent, serà una reestructuració de la zona. Es demoliran alguns elements arquitectònics i tot plegat sumarà 37 places d’aparcament addicionals a les 167 actuals. A mitjà termini hi ha prevista una segona fase d’ampliació en què ja s’adequarien terrenys propietat d’Adif situats entre el torrent de les Avalls i la zona de vies i que pràcticament duplicaria la capacitat actual per encabir la demanda dels vehicles dels usuaris del tren.

Consol Cantenys també té previst reunir-se amb la presidència de Renfe per abordar temes relacionats pròpiament amb el servei ferroviari, sigui les freqüències, recuperar alguns dels trens desapareguts amb la posada en funcionament dels Euromeds o que els combois no s’aturin tan lluny un cop arribin a l’estació. L’alcaldessa de Vilafant considera que les reunions amb Renfe i Adif són importants i que se seguirà treballant per tal de treure el màxim profit de tenir una estació d’alta velocitat en un municipi de poc més de 5.000 habitants.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li