Amb la joventut al timó

0
1141

Carlos Manera, regatista de 23 anys del Club Nàutic Port de la Selva, participarà a la pròxima Mini Transat


L’edició d’enguany de la Mini Transat, que s’iniciarà a partir del pròxim 26 de setembre, tindrà un toc alt-empordanès. Concretament, hi participarà el regatista del Club Nàutic Port de la Selva, Carlos Manera, que amb 23 anys serà el segon patró més jove d’aquest any. Això s’explica per la ferma aposta que ha dut a terme: «Ho he deixat tot per poder preparar aquest repte amb totes les garanties possibles, he hagut de sacrificar moltes coses, però també és veritat que si l’hagués pogut fer amb 18 anys, també l’hauria fet», diu el protagonista entre somriures.

Manera, patró de l’equip que compta amb l’empresa Varador 2000 com a patrocinador principal, haurà de resseguir un itinerari transoceànic de més de 4.000 milles, que unirà Les Sables d’Olonne, a la Bretanya francesa, amb l’illa caribenya de Guadalupe, el punt d’arribada. Al mig, els tripulants faran escala a Santa Cruz de la Palma, a les Canàries. «El meu objectiu principal és arribar a la línia de sortida amb les millors condicions possibles, i això ja ho tinc gairebé assolit. Pel que fa a la competició, no em presento amb un projecte guanyador: és la meva primera vegada a la prova i el vaixell no és una embarcació d’última generació. Per tant, el que em plantejo és fer-la, aprendre i formar-me com a navegador oceànic, i a partir d’aquí intentar estar, evidentment, entre els primers classificats dels tripulants d’una embarcació antiga», assenyala Manera, nascut a Madrid però resident al Port de la Selva des dels set anys, tenint en compte que prové d’una família de pescadors.

UNA PASSIÓ. L’afany per navegar li va arribar de ben jove. Amb només 7 anys ja quedava embadalit amb la vela de competició, tot i que va ser la influència del navegant escalenc Gerard Marín, qui precisament havia de disputar la Mini Transat però la falta de recursos no ho ha fet impossible, el que el va acabar d’empènyer. «Recordo que en Gerard va disputar la Barcelona World Race i, llavors, jo em vaig dir: vull ser com ell. Des d’aquell moment he anat perseguint aquest somni, i un primer pas és la Mini Transat», detalla.

Amb el suport del mateix Marín, de la família, el club i les empreses patrocinadores al darrere, Manera està a punt de fer realitat la primera part d’aquest anhel. No ha estat, ni molt menys, bufar i fer ampolles: «Fa tres anys que busco sponsors», diu. «Al final, és un projecte en el qual et tires a la piscina, i ho fas amb els recursos que tens. Ho faig amb el club que m’ha ensenyat a navegar, que m’ha donat suport. És un projecte de casa», conclou el jove alt-empordanès , convençut de fer aquest pas per, més endavant, presentar-se amb un projecte guanyador.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li