Amb el trial a les venes

0
1734

El jove peraladenc Pol Guillamet, de 8 anys, ha revalidat el seu títol de campió de Catalunya de moto de trial


 

El peraladenc Pol Guillamet només té 8 anys, però ja llueix una vitrina d’èxits esportius que ha d’anar sumant lleixes contínuament per encabir tots els trofeus que va guanyant any rere any. El darrer èxit del jove empordanès va arribar a principis de setembre, quan es va imposar a la vuitena prova del Campionat de Catalunya de motociclisme de trial celebrada a Ripoll, proclamant-se d’aquesta manera campió català a falta de dues proves per a la finalització del torneig. A més, en Pol també ha pujat al calaix del campionat català de bici de trial, després de finalitzar en tercera posició empatat, això sí, amb el primer i el segon (es va desempatar per ordre d’arribada). Ara bé, tots aquests no són èxits desconeguts per en Guillamet, ja que l’any passat es va proclamar campió aleví per partida doble: tant en moto de trial com en bicicleta.

UNA TRAJECTÒRIA METEÒRICA. En Pol va començar a practicar el trial amb només 5 anys, l’any 2016, assolint bons resultats de manera pràcticament immediata: ja el primer any va pujar al podi a l’última prova del campionat. Un any després, va pujar de categoria malgrat que el salt no li pertocava per edat, i tot que l’objectiu inicial era millorar i aprendre, va acabar sumant 5 podis i una segona posició final, pugnant contra nens dos anys més grans que ell.

SALT A L’ESTATAL? Com explica el pare del menut, en Josep Guillamet, la fita més important és la «d’anar aprenent i agafant experiència». De fet, mai es marquen objectius competitius específics a llarg termini, sinó que les metes afloren amb caràcter anual, «a principi de cada temporada». «De cara al 2020 ens agradaria fer el campionat d’Espanya de bici de trial i, si som seleccionats, poder anar al Mundial de bicitrial. Pel que fa a la moto de trial, caldrà esperar fins que en Pol tingui deu anys per anar al Campionat d’Espanya», assenyala el pare.

A part dels manillars de la moto i la bicicleta, en Pol també juga a tennis i més endavant li agradaria competir més amunt, en l’àmbit català.

LA PREPARACIÓ. El jove alt-empordanès s’entrena amb moto de trial en una àrea habilitada al nucli de Terrades, mentre que amb la bicicleta ho fa on pot, tot i que, com assenyala el seu pare, tenen el compromís de l’Ajuntament de Peralada de disposar d’un espai habilitat per poder entrenar durant aquest any. Tota millora serà benvinguda, sens dubte. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li