Amb caràcter empordanès

0
1897

Els periodistes gironins castiguen la cap de comunicació de l’Ajuntament de Figueres i premien la de la Fundació Gala-Salvador Dalí


 

La Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (UdG) va acollir dijous passat l’entrega de les Mosques de la Informació 2017, que van tenir un marcat accent empordanès. Concretament, els premis, que des de fa 29 anys lliura la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i que s’han convertit en la festa anual del col·lectiu, han anat a parar a la cap de comunicació de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Imma Parada, que ha rebut la Mosca Grossa, en reconeixement a la seva tasca, i a la responsable de comunicació de l’Ajuntament de Figueres, Olga Reixach, que ha rebut la Mosca Borda, un guardó que “castiga” aquells que dificulten la feina dels periodistes.

Imma Parada ha rebut la Mosca Grossa gràcies al suport del 39% dels periodistes que han votat, que han estat 79 en total.La professió li ha valorat “les facilitats que ofereix sempre per donar informació a tots els mitjans, inclosos els estrangers”. A més, també han valorat “la bona gestió informativa de l’exhumació de Salvador Dalí i la paciència que ha tingut amb els periodistes amb aquest tema”.

La cap de comunicació de la Fundació Dalí s’ha imposat a les altres tres candidatures que optaven al premi, en concret, la de la portaveu de la IAEDEN-Salvem l’Empordà, Bàrbara Schmitt (32% dels vots); la del cap de premsa de l’Ajuntament de Calonge, Jaume Figueras, (18%) i la de la responsable de comunicació del Consell Comarcal de la Selva, Montse Codina (11%).

A POCA DISTÀNCIA. Els periodistes han premiat Imma Parada, però han castigat una altra cap de premsa que treballa a escassa distància de la Fundació Dalí: la de l’Ajuntament de Figueres, Olga Reixach. En total, la seva candidatura ha rebut el 41% dels vots emesos per la seva “incapacitat per entendre i atendre les necessitats dels mitjans”. Els periodistes lamenten, també, que no hi hagi feedback amb ells, la seva “manca de predisposició i de diàleg” i els comportaments “evidents de càrrec de confiança”.

Reixach s’ha endut la Mosca Borda però tan sols per un vot, ja que el responsable de premsa del Festival de Cap Roig, Ignasi Ventura, n’ha rebut el 40%. Per acabar, el cap de premsa del Departament de Salut, el també figuerenc Marc Bataller, ha rebut el 19% restant de vots.

MOSCA DEL COL·LEGI. Un altre figuerenc premiat en aquesta edició de les Mosques de la Informació ha estat el periodista Narcís Genís, que ha rebut la Mosca del Col·legi, en reconeixement a la seva carrera de més de 40 anys a la professió i per haver estat al capdavant de la junta de Girona del Col·legi de Periodistes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li