“Amb aquest espectacle em sento més lliure, més salvatge… Més jo”

0
882

Va començar a cantar quan tot just era una nena, seguint les passes de la seva mare, ‘La Pastora’. El seu art personal i passional s’ha vist arreu del món i en els deu anys de carrera discogràfica ha venut més de dos milions de còpies. Maria Rosa García García (1978), coneguda pel nom artístic de Niña Pastori, actuarà per primera vegada a l’Alt Empordà. Ho farà de la mà del Festival Sons del Món per presentar l’espectacle Lo que quiere el alma.

Com és Lo que quiere el alma?
És un espectacle molt flamenc. No portem banda, que sempre et marca molt, sinó sis músics: dos guitarristes excepcionals com són Diego del Morao i Jesús Guerrero, dos percussionistes; Chaboli i Anne Carrasco i dos cors i “palmes”: Antonia Nogaredo i Sandra Zarzana i un bailaor. Això ens dóna molta llibertat i fa que amb aquest espectacle, em senti més salvatge, més flamenca… En definitiva, més jo. Farem una mica de tot: cantaré quatre o cinc cançons inèdites, -com Lo que quiere el alma -, però també farem un repàs de les cançons de sempre, perquè al públic li agrada sentir-les.
Per què ha escollit l’Alt Empordà per l’única actuació de Catalunya?
Estic encantada i feliç d’aquesta oportunitat. M’ho van oferir i vaig dir que sí, perquè mai no havia actuat aquí i és bo canviar de llocs. A més, m’hi estaré dos o tres dies més amb les meves nenes.

Sempre parla que el flamenc es troba en constant evolució. Com vius la teva actual etapa professional?
Expectant. Els problemes econòmics del país i de la gent, la baixada de les vendes de discos, el mal que ens han fet als autors… Tot això m’afecta i et fa pensar. Però està clar que hem de tirar endavant i treballar dur cada dia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li