Amanida de llagosta, carxofes i tĂČfona d’estiu, del restaurant ROM de Roses

0
1237

Aquesta serĂ  l’Ășltima recepta de la temporada. Si tot va bĂ©, ens retrobem al setembre amb mĂ©s propostes culinĂ ries


 

Sembla que un dels ingredients estrella dels restaurants de l’Alt EmpordĂ , aquest estiu, serĂ  la llagosta. Aquesta Ă©s la recepta que ens comparteixen des del restaurant ROM, de Roses: amanida de llagosta, carxofes i tĂČfona d’estiu. El gerent de l’establiment gastronĂČmic, Fausto Rom, explica que aquest Ă©s un plat fĂ cil de fer i fresc per a l’estiu.

ELABORACIÓ DE LA LLAGOSTA. El primer que hem de fer Ă©s bullir aigua amb el fonoll, el pebre i el llorer. Seguidament hi hem de coure la llagosta durant quatre minuts. DesprĂ©s retirem la llagosta, la deixem refredar i la pelem. En aquest pas Ă©s important reservar tant el coral del cap com del cos de la llagosta. Un cop ho tenim fet, deixem la llagosta pel final. Des de la cuina del ROM expliquen que la llagosta l’acabarem de coure just abans de servir el plat. I ho farem sofregint el corall amb la mantega i cuinant la llagosta, a foc lent, uns quatre minuts mĂ©s.

LES CARXOFES. Per elaborar la part de la verdura del plat d’aquesta setmana, necessitem: dues carxofes mitjanes, oli d’oliva, sal, pebre i suc de llimona. El primer que farem Ă©s pelar les carxofes, deixant nomĂ©s la part tendra del fruit, tallar-les en quatre parts i posar-hi sal i pebre i el suc de llimona, al gust. Ara ve un pas que donarĂ  un plus al nostre plat: un cop tenim les carxofes preparades, el que hem de fer Ă©s envasar-ho al buit amb una mica d’oli d’oliva i coure-ho en una bossa a 90 graus durant vint minuts. Un cop les tenim cuites, les deixem refredar i les fregim en oli d’oliva, just tambĂ© abans de servir el plat a taula.

LA VINAGRETA. Cada restaurant, cada famĂ­lia i cada persona tĂ© la seva vinagreta estrella. Per preparar la del ROM necessitem els segĂŒents ingredients: 10 g de tomata picada, 10 g de pebrot verd italiĂ  picat, 10 g de ceba tendra picada, 25 g de corall de llagosta, 10 g de vinagre blanc i 40 g d’oli d’oliva verge. I l’elaboraciĂł Ă©s d’allĂČ mĂ©s fĂ cil: barrejar tots els ingredients, afegir-hi una mica de sal i pebre i reservar la vinagreta.

PRESENTACIÓ DEL PLAT. Per tal d’elaborar la recepta tal com ens l’expliquen des dels fogons del restaurant, un cop tinguem tots els passos fets, el que farem serĂ  escalfar la llagosta i les carxofes. Llavors, tallarem a trossos la llagosta, tal com es pot veure a la imatge, i els col·locarem repartits pel plat. Hi afegirem les carxofes i finalment ho amanirem tot amb la vinagreta de coral. I per donar-li el punt final, laminarem una mica de trufa d’estiu i pela de taronja confitada.

ROM. El restaurant ROM de Roses Ă©s un projecte gastronĂČmic que, tal com ells mateixos expliquen, quan van obrir el 2017, «sabĂ­em que la nostra carta havia de ser respectuosa amb el medi ambient i plenament compromesa amb els productes locals. PerĂČ volĂ­em que fos, alhora, inventiva, experimental i molt atrevida». Si us agrada la recepta, no dubteu en etiquetar-nos a les vostres xarxes socials. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li