Allarguen les bonificacions a camions fins a l’agost del 2021

0
597

La mesura afecta els vehicles pesants que van per l’AP-7 en recorreguts interns entre Fornells de la Selva i la Jonquera sud


 

El Ministeri de Transports ha publicat un decret al BOE que allarga les bonificacions dels tràilers que s’han de desviar per l’autopista entre Fornells de la Selva i la frontera. El ministeri, la Generalitat i Acesa van signar un conveni l’any 2013 que fixava l’aplicació de les bonificacions, però amb el conveni ja extingit, l’Estat espanyol ha decidit prorrogar-lo.

La moratòria és fins que s’acabi la concessió, el 31 d’agost del 2021, i les mesures afecten el trànsit de vehicles pesants. Per fer-hi front, l’Administració general de l’Estat indemnitzarà la concessionària de l’autopista amb 1.027.106,24 euros.

En concret, el decret fixa una reducció del 43,45% del peatge per als tràilers que facin recorreguts interns en el tram comprès entre els enllaços Fornells i la Jonquera sud, que fins ara se situava en el 50%. Per a la resta de vehicles pesants que facin el recorregut sencer en el mateix tram, la bonificació serà del 35%. El decret també recorda que la Generalitat, a través del Servei Català de Trànsit, restringeix la circulació d’aquests vehicles per l’N-II en el mateix tram. Precisament, el Servei Català del Trànsit va aixecar les restriccions de pas de camions per aquesta via, l’N-240 i l’N-340, durant l’estat d’alarma però les va restablir a finals de juny. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li