Alfred García, Paco Ibáñez i Pau Riba actuaran al Portalblau de l’Escala

0
2014

Una quinzena de propostes artístiques lligades a la mediterrània tindran lloc entre l’11 de juliol i el 9 d’agost


 

La crisi migratòria, el drama dels refugiats, marcarà la 12 edició del Portalblau de l’Escala, que tindrà lloc de l’11 de juliol al 9 d’agost i que comptarà amb molta música, però també amb xerrades, exposicions, circ i teatre. La programació del Festival de Música i Art a la Mediterrània porta en cartell coneguts noms com l’exconcursant d’Operación Triunfo Alfred García o l’històric Paco Ibáñez, que actuaran al MAC Empúries (26/07 i 27/07, respectivament). Un altre músic veterà que cantarà, per primer cop, a Portalblau és Pau Riba, que commemorarà des de la Mar d’en Manassa (03/08), el mig segle del seu disc més aclamat: Dioptria.

Des d’aquest mateix escenari actuaran Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Project amb l’espectacle La tendresse (04/08). Marc Parrot, per la seva banda, presentarà Refugi en un concert de petit format a l plaça del III Centenari.

CICLE DO RE VI. Als concerts maridats de l’Alfolí de la Sal es podrà escoltar la pianista i compositora de Torroella de Montgrí, Clara Peya (19/07) i la rosinca Rusó Sala, que acaba de publicar el disc Desirem, al costat de Aleix Tobias i Miriam Encinas (21/07). La sommelier Clara Antúnez, de La Gastronòmica, escollirà els vins dels cellers JOC i Eccovici per a cada actuació.

PORTALBLAU AL CARRER. El festival proposa dos espectacles gratuïts i a peu de carrer: el concert de Marcel Lázara, exguitarrista de Txarango, i Júlia Arrey a La Riba (20/07) i el recital poètic i musical «Una vela en el mar blau: poesia catalana de tema grec», amb l’actriu Carme Callol, l’actor Jaume Comas i els músics Josep Tero i Ferran Martínez. Els professors Sam Abrams i Eusebi Ayensa conduiran l’acte a La Punta (09/08) i s’acabarà, amb el recital, la programació del Portalblau 2019.

CRISI DELS REFUGIATS. La conferència inaugural del festival anirà a càrrec de l’activista i periodista Sara Montesinos i del fotoperiodista Martí Albesa, a l’Alfolí de la Sal (12/07). En el marc d’aquesta programació, hi haurà el concert d’Orpheus XXI, format per músics migrats o refugiats procedents de la mediterrània a la Mar d’en Manassa (02/08).

El famós corresponsal de La Vanguardia a l’Orient Mitjà, Tomàs Alcoverro, oferirà la xerrada «Entre Barcelona i Beirut, dues vores del Mediterrani» (13/07). De manera complementària, es podrà veure l’exposició «Oberts a la mediterrània» a la Biblioteca Víctor Català.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li