Alerten que es «posa en perill la integritat dels professionals»

0
1373

El sindicat CCOO destaca que el centre penitenciari del Puig de les Basses és el tercer més conflictiu de Catalunya


 

Una interna de la presó del Puig de les Basses de Figueres va amenaçar amb un bolígraf un funcionari mentre la traslladaven del pati a la cel·la. Segons fonts del Departament de Justícia, els fets van passar diumenge 5 de maig a la tarda quan dos funcionaris acompanyaven la dona, que té problemes psiquiàtrics i que complia sanció en una cel·la del Departament d’Ingressos.

Des d’UGT, asseguren que la interna va «segrestar i amenaçar de mort» el treballador. El sindicat, a més, denuncia que la «política de separació interior» que impulsa el Departament està «posant en perill la integritat dels professionals». El sindicat creu que l’àrea de psiquiatria no hauria d’estar tancada, ja que això «impedeix la derivació d’intern com el de la protagonista dels fets».

D’altra banda, el sindicat CCOO destaca que el centre penitenciari del Puig de les Basses és el tercer més conflictiu de Catalunya. Han augmentat les agressions significativament el primer trimestre d’aquest any. Hi ha hagut 14 agressions, quatre de les quals greus, i sis intents. Això suposa un 62,5% del total d’incidents violents registrats el 2018 en aquesta presó. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li