Albert Llobet presenta la seva obra comestible a la fira Art Plus Shanghai

0
1690

La idea va comptar amb la col·laboració del xef del restaurant Miramar i posseïdor de 6 estrelles Michelin, Paco Pérez


 

A la Xina, concretament a la fira Art Plus Shanghai 2019, s’hi ha pogut trobar una creació artística made in Empordà. El seu responsable, l’artista Albert Llobet, va exhibir la col·lecció «Transcending the painting». Dins de la proposta presentada s’hi incloïa una reinterpretació culinària d’un dels quadres de Llobet. Des de l’organització els va semblar tan interessant que van col·locar la presentació a la sala VIP del Shanghai World Expo Exhibition and Convention Center.

Era el primer cop que l’artista exposava a la Xina, i desitjava irrompre amb un projecte atrevit, «pictòricament la meva col·lecció té molt de volum, és potser un entremig entre la pintura i l’escultura i volia alguna cosa que fos trencadora» apunta l’artista.

Amb aquesta transformació, Llobet ha buscat sobrepassar el límit visible de la seva obra, i oferir a l’espectador quelcom més que una simple mirada. La col·lecció «Transcending the painting» es basa en la idea de transformar la matèria acrílica per poder fer composicions espacials. Són peces que s’ubiquen a la frontera entre la pintura i l’escultura, inspirades amb les cristal·lines aigües del rocós i salvatge paratge de la costa catalana.

LA CREACIĂ“. La idea començava a agafar forma al cap de l’artista. «Volia una peça que no nomĂ©s representĂ©s la Cosa Brava, sinĂł que amb aquesta poguessin notar el gust de les algues, del mar… una sĂ­ntesi del que Ă©s la Costa Brava i l’EmpordĂ .» L’artista es va decantar per una de les peces mĂ©s volumètriques, que tenia un punt de «comestible».

En aquell moment va contactar amb el xef Paco Pérez: «Vaig pensar en la millor persona que em podia sintetitzar aquesta idea». Pérez és un dels majors exponents de la gastronomia del segle XXI amb 6 estrelles Michelin, per poder-ho fer de manera tangible.

El procés de transformació es va produir en el restaurant Miramar de Llançà, espai on Paco Pérez presenta diàriament les seves delicioses creacions avantguardistes de la cuina tradicional, i que són un referent per la gastronomia actual. El xef també es va encarregar de proporcionar les condicions idònies perquè el material arribes al destí en perfecte estat.

EL TAST. Llobet ens explica en què consistia la tapa: «La base és de tinta de calamar amb unes salses de verdures amb molt de gust, algues i llimones, tot molt fresc i sobretot marítim». Va ser tot un èxit. Les 100 tapes preparades van quedar curtes i fins i tot hi havia gent que volia repetir.

Tot i la bona acollida de la iniciativa, Llobet no es planteja tornar a repetir l’experiència. Això sí, deixa una porta oberta, ja que «he rebut nombroses propostes per fer-ho en altres llocs. Ja veurem si se’n concreta alguna», assenyala.

PRÒXIMA EXPOSICIÓ. L’artista continuarà exposant al gran país asiàtic. Concretament a la població de Shenzen, coneguda com el Silicon Valley xinès, on es traslladarà la col·lecció el mes vinent. La ruta continuarà el febrer, quan el projecte es mostrarà a Los Angeles, des d’on iniciarà «la ruleta de fires i exposicions a escala internacional».

Aquest fet no és una novetat en la vida de l’artista, que ja acumula una trajectòria d’exposicions internacionals a països com els Estats Units, Puerto Rico i França. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li