Albert Giménez, la pintura insinuada

0
2672

La Galeria el Claustre de Figueres presenta els paisatges del jove artista de Caldes de Malavella


 

La Galeria el Claustre de Figueres exposa més d’una trentena d’obres del jove Albert Giménez (Caldes de Malavella, 1992) fins al 4 de maig, amb motiu de les Fires i Festes de la Santa Creu. L’artista ha creat els quadres, que es poden veure des del passat 12 d’abril, exclusivament per a la mostra. La gran majoria són paisatges de pobles costaners de l’Alt Empordà, com Cadaqués, Llançà, Roses o el Port de la Selva. Amb un traç desimbolt pinta cada indret, cels rúfols i tramuntanals: «Intento, amb el mínim de pinzellades, expressar el màxim de sensacions. Amb menys, dir molt», explica amb les mans esquitxades de pintura grisa. I és que els seus quadres, tot i que són figuratius, més que descriure, suggereixen: «La pintura no m’agrada donar-la acabada, sinó mig insinuar-la, perquè l’espectador interactuï i jugui amb el quadre».

TOCAT PER LA INSPIRACIÓ DEL CAP DE CREUS. Giménez diu que vol captar l’ànima dels espais que retrata: «Que l’obra et traslladi al lloc i que et transmeti alguna cosa, per mi, és més important que l’estètica». I, de fet, sempre que pot, s’escapa de l’estudi per començar els quadres des de l’aire lliure, in situ, per copsar-ne «l’essència». Es considera, per sobre de tot, paisatgista: «També toco el tema urbà, però la meva pintura la defineixo com a minimalista i en el que és urbà sempre hi ha més elements». Relata que busca certa «simplificació» en els quadres i que això requereix, igualment, una important elaboració prèvia.

Autoexigent, reconeix que si una obra, malgrat que agradi, no li fa el pes, la deixa sense exposar. Li costa estar satisfet al cent per cent d’allò que crea. Però hi ha llocs, espais, que l’inspiren. Com l’Alt Empordà. N’està ben enamorat. I, en especial, del cap de Creus i Cadaqués: «De Cadaqués més que la llum, que ja és espectacular, el que més m’agrada és l’atmosfera, que, si t’hi fixes, té misteri, màgia».

RECONEIXEMENTS I FORMACIÓ. Giménez va començar de manera autodidàctica i, més tard, fent grafits i pintura mural que li encarregaven. Es va formar en disseny, il·lustració i pintura a l’Escola d’Art d’Olot, i en els seus inicis va participar en nombrosos concursos de pintura ràpida de Catalunya: «Una bona manera de conèixer artistes i formar-te». Actualment, concursa en certàmens de pintura seca amb quadres d’estudi i de grans dimensions que es convoquen arreu de l’Estat. Enguany, s’ha emportat el 13è Premi per a Joves Artistes Climent Muncunill Roca convocat per l’Ajuntament de Manresa. Va ser l’any passat, però, quan va guanyar el reconeixement més destacat fins ara: el Certamen de Pintura Salvador Soria – Vila de Benissa, a Alacant.

IL·LUSIÓ, TREBALL, AMOR. Considera complicat viure de la pintura, confessa haver tingut alts i baixos, però la seva mirada està carregada d’optimisme: «Crec que la il·lusió, moltes ganes de treballar i molt d’amor pel que fas és el secret per tirar endavant la teva carrera professional». I és que l’Albert Giménez no es veu enlloc més: «Pintar és el que més m’agrada d’aquest món». Té pendent, això sí, viatjar i aprendre lluny de casa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li