Albert Carbó: ‘M’agradaria poder acabar la temporada, ara estàvem recollint els fruits del bon treball’

0
1441

El jove tècnic peraladenc Albert Carbó (1990) és un dels noms propis d’aquest grup 5 de Tercera Divisió, que, com totes les activitats esportives d’arreu del món, s’ha hagut d’aturar arran de la crisi sanitària originada per la Covid-19. Abans que la competició entrés en ‘stand-by’, l’equip el qual dirigeix, el Peralada, s’havia convertit des de feia setmanes en el conjunt més en forma de la lliga


Són dies complicats, aquests. Com els viviu a la família xampanyera?
L’últim dia que vam entrenar va ser el dimecres de la setmana passada –en referència al dia 11 de març– i des de llavors, en saber que no hi havia competició, ja havíem planificat els entrenaments prèviament. La idea era seguir entrenant fins que ens deixessin, i una vegada això no va ser possible el que s’ha fet és buscar algun mètode per no perdre el contacte amb la plantilla i per continuar treballant el to físic amb ells. Però sobretot, el més important és continuar amb el vincle i la bona harmonia.

Com ho feu?
Durant tres o quatre cops a la setmana ens connectem amb ells a través d’una aplicació, Zoom, i els preparadors físics fan una sessió d’uns trenta o quaranta minuts amb els jugadors. Aprofitem aquest moment per continuar el contacte amb tothom, per no perdre’l. Crec que està funcionant, als jugadors els agrada i també els permet veure’s entre ells, tot i que imagino que no han perdut el contacte. El més important és poder passar aquests dies de la millor manera possible, en definitiva.

Com es gestiona una situació així com a entrenador?
És un context que ha afectat a tothom per igual, en aquest sentit. Vaig veure que el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va dir que la intenció era reprendre la competició entre el 13 i el 20 de maig, però a falta d’una decisió final esperarem i continuarem treballant igual. Personalment, i parlo també en nom de la plantilla, m’agradaria poder acabar aquesta temporada jugant perquè ara estàvem recollint els fruits de la bona confecció de l’equip i del bon treball que s’ha realitzat des del principi. Ara bé, seguirem i respectarem el que dictamini la Federació.

Mentalment ha de ser difícil, per l’equip.
Sí que és veritat que l’equip necessita una data, que ens diguin que tornarem a competir –o no– en un dia concret. Sense això és difícil. Mentre això no arribi, caldrà tenir paciència.

L’equip anava dirigit al play-off?
Quedava molta competició, però sí que és cert que la plantilla estava en el seu millor moment i els jugadors mostraven un nivell espectacular.

El bloc es va fer de nou. Com explica el motiu d’aquesta bona temporada?
Hi ha diversos factors, sigui la bona confecció de la plantilla, que es va fer des de zero i a correcuita, fins a la feina dels jugadors, que han posat molt de la seva part i han treballat moltíssim. És veritat que a la primera volta en alguns partits l’efectivitat ens va penalitzar, però ara estàvem recollint els mèrits a la feina feta i estic segur que, si finalment es torna a competir, continuarem en aquesta línia on estàvem.

La seva bona gestió ha cridat l’atenció d’algun club, ja?
No, no. Jo vaig renovar amb el Peralada i estic centrat en el Peralada. No tinc cap oferta sobre la taula ara mateix i només estic centrat a fer la feina amb el club al qual defenso. Només penso en el Peralada.

La renovació i l’aturada acceleren la planificació del curs vinent?
Des del moment en el qual el Peralada em renova, i juntament amb en Nitus Santos –director esportiu–, sí que ja comencem a pensar en la temporada que ve. Aquest és un projecte de continuïtat i el que volem és que una gran part de la plantilla continuï defensant els colors del Peralada. Si aquest curs no aconseguim arribar fins a dalt, que ja és una meta molt gran i il·lusionant pel club, ho intentarem la temporada vinent sense cap mena de dubte.

La fórmula seria, doncs, mantenir el bloc i afegir algun retoc.
Sí, exacte. Tot i que encara queden moltes jornades i és una mica precipitat pensar en això. També entenc que si segueixen amb aquest rendiment els futbolistes rebran ofertes de categories superiors, un fet que si passés possiblement seria irrebutjable. Ara bé, a mi m’agradaria que gran part de la plantilla seguís, perquè treballar amb ells és un luxe i la seva predisposició és molt bona. Això, precisament, és el que ens ha portat a poder treure aquest rendiment i aquests resultats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li