Ajuts per a noves deixalleries o per a la millora de les actuals

0
1082

Un total de 13 ajuntaments de l’Alt Empordà, juntament amb el Consell Comarcal, rebran les subvencions


L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha resolt atorgar cinc milions d’euros (4.999.178 €) en ajuts a ens locals per millorar o ampliar deixalleries ja existents o per implantar-ne de noves. Els ajuts s’inscriuen en la convocatòria de subvencions destinades a la implantació de deixalleries per al tractament dels residus municipals, corresponent a l’any 2019. En total, l’ARC ha realitzat 152 atorgaments d’ajuts, 130 dels quals són per fer millores en aquestes instal·lacions de gestió dels residus municipals, i 22, per crear-ne de noves.

ALT EMPORDÀ. El Consell Comarcal rebrà una partida de 30.000 euros en concepte d’ampliació i millora de deixalleries existents. La resta de beneficiaris són ajuntaments i en total n’hi ha 13: els de Vilamalla, Sant Pere Pescador, Darnius, Ordis, el Port de la Selva, Garriguella, Pont de Molins, Garrigàs, Biure, Agullana, Viladamat, Navata i Cabanelles.

Hi ha cinc municipis que percebran una partida important –de 85.000 euros o més– perquè les actuacions són per fer noves instal·lacions. La més important és la corresponent a Sant Pere Pescador, municipi que rebrà més de 95.000 euros per a la construcció d’una deixalleria bàsica. A Darnius també hi haurà noves instal·lacions, així com a Garrigàs, Garriguella i Pont de Molins.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li