Aixequen la moratòria urbanística en alguns sols del Port de la Selva i Cadaqués

0
1785

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona ha reconsiderat la seva decisió en alguna zona ja protegida per altres plans


 

La comissió territorial d’Urbanisme de Girona va acordar dimecres aixecar la moratòria de noves construccions en alguns sòls urbans del Port de la Selva i Cadaqués. Segons fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat, la decisió s’ha pres «fruit del treball tècnic amb major precisió, que ha permès detectar que el seu estatus real feia innecessària l’aplicació de la moratòria».

Concretament, s’ha aixecat la suspensió de llicències al nucli antic de Cadaqués i a la zona de cases de pescadors del Port de la Selva, perquè són dos teixits històrics que ja són objecte de diverses mesures de protecció. A més, també s’ha aixecat la moratòria a dos sòls urbans del Port de la Selva amb una ordenació també pròpia de teixits històrics: La Lloia i Els Eucaliptus.

Entre el 17 de gener i el 13 de febrer, la Comissió d’Urbanisme de Girona va suspendre la tramitació d’instruments de planejament i de llicències d’obres a pràcticament tot el litoral alt-empordanès, a l’espera d’aprovar (en les properes setmanes) l’avanç del Pla director urbanístic (PDU) de revisió de sòls no sostenibles del litoral gironí. Però aquestes dues moratòries han rebut una cinquantena de recursos administratius que ara s’estan analitzant i responent. A més, la Generalitat també ha atès 25 consultes a través del correu electrònic, i està organitzant reunions periòdiques arreu del territori.

El Govern estudiarà si pot aturar l’obra de Sa Guarda

El Departament de Territori i Sostenibilitat haurà d’estudiar si hi ha alguna possibilitat d’aturar el projecte d’urbanització de Sa Guarda de Cadaqués. Així ho ha decidit la Comissió de Territori del Parlament a través d’una proposta de resolució que hi ha presentat el grup de Catalunya en Comú Podem.

Inicialment, el document instava el govern a aturar la projecció (juntament amb les urbanitzacions de Cala Morisca de Tossa de Mar, Aiguaxelida de Tamariu i els Jardins de Sa Riera de Begur), però algunes formacions polítiques, com Junts per Catalunya i ERC, han demanat «respecte institucional» pels ajuntaments, ja que donar la llicència d’obres és una competència plenament municipal (i per tant, l’única responsable de poder aturar o deixar continuar els treballs és l’Administració local). Per això han demanat limitar les propostes de resolució a encarregar al govern català que estudiï si és possible paralitzar els projectes o no, i també que analitzi si cal desclassificar els sòls per evitar futures construccions. La petició arriba pocs dies després de l’inici d’unes obres que han suscitat diverses polèmiques i crítiques dels ecologistes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li