Aigua sense nitrats a Llampaies

0
1691

La instal·lació, que ja ha passat el període de proves, permetrà sanejar uns 70 metres cúbics d’aigua al dia


 

Era una reinvidicació històrica que ja és una realitat. L’Ajuntament de Saus, Camallera i Llampaies ha anunciat que, després del període de proves, ja està en funcionament la planta desnitrificadora, que permetrà tenia aigua de l’aixeta no contaminada al nucli de Llampaies.

El mateix consistori informa que els veïns i veïnes que vulguin conèixer el funcionament de la planta tindran la possibilitat d’assistir a visites explicatives. Els tècnics de l’empresa que han instal·lat el servei així ho van indicar. Des de l’equip de govern es feliciten per aquesta obra, que s’ha fet al costat del dipòsit d’aigua municipal, i asseguren que l’actuació «permetrà obtenir una millora molt important en la qualitat de l’aigua de la xarxa de subministrament pública». La instal·lació permetrà sanejar uns 70 metres cúbics d’aigua al dia. Les obres van començar a principis d’abril i han tingut un cost de 78.127 euros, subvencionat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Amb el tractament continu d’eliminació de nitrats es podrà fer ús de l’aigua de boca gràcies a la tecnologia de desnitrificació heterotròfica. Fins ara s’havia provat de portar aigua del pou de Camallera -que no està contaminat- i que es troba en el mateix terme municipal. Tot i això, en èpoques de sequera aquest pou no era suficient per abastir d’aigua els diferents nuclis del terme municipal.

Pel que fa a Saus, també s’esperen solucions ben aviat. Fa setmanes es va informar de la instal·lació d’una altra planta d’eliminació de nitrats en aquest altre nucli. Sembla que les obres estarien previstes per a la pròxima tardor, aproximadament al novembre. Aquesta instal·lació també rebrà ajuts de l’ACA. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li