Aigua de Vilajuïga i la singularitat

0
92653

El 6 d’abril passat s’anunciava el tancament de la mítica Aigües de Vilajuïga després de més de 113 anys d’història. Aigües de Vilajuïga ha estat una aigua molt lligada a la comarca i amb la qual molts empordanesos hem passat grans moments. Però més enllà d’aquest factor identitari i fins i tot de la popularitat que Dalí li va donar en recomanar-la sempre que podia, el que feia especial l’aigua de Vilajuïga era el seu gust. Un fil subtil de gas que l’allunyava tant de l’aigua natural com de l’aigua amb gas tradicional. La marca vilajuienca gaudia d’una munió de fans que apreciava el seu curiós gust i que la comprava o demanava sempre que podia. La notícia va caure com una bomba a la comarca.

Fa una setmana s’anunciava que una de les empreses més potents i internacionalitzades del país, la farmacèutica Grifols comprava Aigües de Vilajuïga i que aviat presentarà un pla de modernització per a la marca, fet que sens dubte la farà més present arreu.

L’alcaldessa de Vilajuïga, a més de mostrar la seva satisfacció, va confirmar que des que es va anunciar el tancament de l’empresa, els antics propietaris han rebut diverses ofertes per comprar i rellançar la marca.

Què té Aigües de Vilajuïga que fa que tingui tants pretendents i que aconsegueixi una aposta decidira d’una de les empreses més importants del món en el seu sector?

Quantes empreses hem vist que tot i que també formàven part del nostre imaginari col·lectiu desapareixien i avui en dia només viuen en el nostre record?

La resposta és clara: singularitat. L’aigua de Vilajuïga és única. Té un gust especial que segurament no agrada a la majoria de la població, però entusiasma a una minoria considerable. I per això ha tingut pretendents, per això la notícia va impactar i per això, Grifols li donarà present i futur. Allò singular té futur.

Aquest episodi ens serveix d’exemple i molta gent de la comarca hauria de prendre nota. Cal apostar per allò que és singular i que alhora la gent s’ho fa seu. Com l’aigua de Vilajuïga.

Aquesta petita lliçó la podem aplicar en qualsevol àmbit i en qualsevol projecte, esdeveniment o proposta que es tiri endavant individualment o des de l’administració.

És prou singular? Vindria la Grifols de torn per apostar-hi?

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li