Agullana impulsarà un procés participatiu per decidir què es fa a la nau lateral de l’asil

0
2133

De moment han rebut una subvenció de la Diputació de Girona per consolidar l’espai, que s’estava deteriorant


 

L’Ajuntament d’Agullana té previst impulsar aquest 2019 un procés de participació ciutadana, el primer que es farà al municipi, perquè els veïns puguin decidir quins usos volen donar a la nau lateral de l’antic asil Gomis. Un asil construït a principis del segle XX que, després d’haver estat 40 anys tancat, va reobrir el 2011 com a centre de dia per a la gent gran d’Agullana i la contrada.

Tal com explica l’alcaldessa del municipi, Marina Gutés, de moment no hi ha un projecte definitiu. Però sí que recentment hi han començat unes obres per consolidar l’espai. Els treballs, finançats amb una subvenció de la Diputació de Girona, permetran arranjar tota la nau lateral de l’edifici, canviar-hi les finestres i també el terra. Unes tasques bàsiques i imprescindibles perquè, tal com admet Gutés, «les parets s’estaven obrint i el terra s’estava ensorrant». Quan aquests treballs acabin, però, seran els veïns els qui decidiran què més s’hi fa. I Gutés ja ha avançat que la idea no és ampliar el centre de serveis.

EDIFICI HISTÒRIC. Gestionat per Sumar (entitat de Serveis Públics d’Acció Social de Catalunya), el Centre de Serveis d’Agullana funciona des del 2011 com a centre de dia per a les persones grans o amb alguna discapacitat. Disposa de 24 places públiques per a usuaris que hi poden passar tot el dia, amb servei de menjador inclòs. I paral·lelament també ofereix serveis complementaris a preus més econòmics per a tots els veïns del municipi que hi vulguin assistir, com per exemple fisioterapeuta, podòleg o activitats i tallers variats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li