Agnès Lladó: ‘Anem a guanyar, a tenir la majoria suficient, i la gent decidirà com es reparteix el consistori’

0
1784

Agnès Lladó és la candidata a l’alcaldia de Figueres per Esquerra Republicana de Catalunya


 

On creu que ha malinvertit el govern de la Figueres durant aquest últim mandat?
Un dels grans problemes d’aquest mandat és que les inversions fetes no s’han executat. Per exemple, al pavelló s’hi ha anat invertint cada any però no s’han executat les partides; al Centre Ferran Sunyer, tampoc. Tot just en l’últim ple vam aprovar la plurinanualitat. Amb els pressupostos participatius no hi ha hagut mala inversió, però ha estat mal executada. També he de dir que, per nosaltres, no és una prioritat, per exemple, invertir 564.000 euros per la casa natal de Dalí amb la situació que tenim ara. De tota manera, tampoc diria que s’hagi malinvertit en aquest mandat, crec que no s’ha invertit.

Què ha fet bé el govern?
Adaptar l’espai per fer l’aparcament de la carretera de Llançà.

Amb qui pactarien i amb qui no?
No pactarem amb tots aquells que no defensin els drets civils i les llibertats individuals. Amb qui sí? Nosaltres anem a guanyar, a tenir la majoria suficient, i la gent decidirà com es reparteix el proper consistori. A partir d’aquí analitzarem programes.

Com pensen revertir els índexs de pobresa i risc d’exclusió social?
La millor política social, com diu la nostra consellera Dolors Bassa, és el treball digne. Llavors, la gran aposta d’ERC per aquest mandat és la transformació econòmica i social. Això passa per fomentar l’ocupació, per retenir el talent jove i per la captació de talent. Per tant, els índexs de pobresa els reduirem formant la gent i generant línies d’ocupació que realment diversifiquin el teixit productiu que tenim avui dia a Figueres i revertint l’estacionalitat.

Si la decisió està a les seves mans, quan entraran en servei el tercer pavelló i la segona piscina? I amb quin finançament?
Amb el tema del pavelló és més fàcil perquè hi ha unes partides que ja estan aprovades, ara s’han d’executar. Si des del 2016 haguéssim executat la totalitat de les partides, amb una planificació ben feta, pràcticament estaria acabat, el pavelló. Per tant, si es fa bé el podem tenir a finals del 2020. Amb la piscina, hi hem de treballar perquè ara no tenim els recursos, però creiem que pot ser efectiva aquest mandat.

L’obertura de Las Vegas ha estat un fracàs?
Nosaltres hi vam apostar perquè crèiem que podria ser una revitalització de tota aquella zona. No és que no s’hagi revitalitzat, però és que el projecte que se’ns va presentar no és el que finalment s’ha acabat executant. Tot això no depèn tant de nosaltres perquè l’explotació la fa un privat i evidentment l’Ajuntament el que sí que havia de fer era garantir que tinguéssim aquest conveni d’usos que pogués revertir en la ciutat. Per això es van posar 350.000 euros. Si em pregunta si Figueres ha de comprar Las Vegas per un milió d’euros, avui dia, direm que no, no hi creiem.

Què cal fer amb la plaça de Braus?
Ara ens hem de centrar en altres temes. Aquest mandat el centrem en les persones, les posem al centre de les decisions i a partir d’aquí podrem parlar d’inversions. No vol dir que siguin inversions banals, però no són urgents, com sí ho és la situació que està passant ara socialment Figueres.

Digui’m amb una frase en què es diferencien les seves propostes en els següents àmbits:
– Seguretat/Civisme
Preservació de l’espai públic, sentir-te segur on vius i garantir la convivència de la ciutat és una obligació de tot governant i un dret indiscutible de qualsevol ciutadà. Això és parlar de seguretat. Apostem, també, per la intervenció a les comunitats de veïns. Seria fer un pacte entre l’Ajuntament i les comunitats que permetria el terme passadissos oberts, és a dir, intervencions en situacions de frau de serveis o en casos d’habitatges ocupats. Això està funcionant molt bé en altres llocs, com a Salt, per exemple.

– Mobilitat/Aparcament
Primera hora a la zona blava, gratuïta. Replanificar les zones verdes per als treballadors i posar-los una tarifa d’un euro al dia. Renegociar amb les concessionàries dels aparcaments privats per establir una tarifa de quatre per quatre (4 hores per 4 euros) i tenir la primera hora gratuïta.

– Urbanisme i equipaments
És urgent l’aprovació del nou POUM. Hem de buscar consensos amb tots els grups per evitar la segregació urbana, potenciar la rehabilitació en barris on no s’hi ha fet mai res, evitar la Detroit catalana i abordar la transformació de la zona oest.

-Barris
Un pla global de barris.

– Comerç
Figueres ha de ser una experiència, la ciutat en si ha de ser una experiència i, evidentment, hem de ser molt conscients que el consumidor ha canviat, que els joves no compren igual que comprem nosaltres.

– Immigració
Nosaltres parlem d’inclusió. Una eina molt necessària és fer un bon pla d’acollida que ha d’estar basat en la formació i la llengua com a elements cohesionadors. A partir d’aquí, s’ha de treballar perquè els nouvinguts s’estimin la ciutat. No preguntem d’on venen, quina religió tenen, ni quina llengua parlen, l’únic que els demanem és que s’estimin la ciutat. Quan tu t’estimes alguna cosa la cuides i la protegeixes, i és el que demanem. El sentiment de pertinença és molt important. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li