‘Afició UE Figueres’ comença a caminar

0
960

El col·lectiu, ideat durant el confinament a causa de la Covid-19, ja compta amb una dotzena d’integrants unionistes


 

L’inici del confinament provocat per la Covid-19 va suposar, també, el punt de partida de diversos passatemps desconeguts o endormiscats: molts es van apuntar a la pràctica esportiva entre quatre parets; altres van descobrir amb més o menys èxit el seu talent davant dels fogons i també hi va haver els que van optar per llegir aquells llibres que feia temps criaven pols a la lleixa. Al cap i a la fi, passatemps recurrents.

Menys habitual, de ben segur, va ser crear un grup de suport com el batejat amb el nom d’Afició UE Figueres, un col·lectiu ideat en plena pandèmia per dos acèrrims seguidors del club blanc-i-blau, que, en aquests moments, ja compta amb una dotzena de membres. Un d’ells és l’Eloi Bordas: «Tots coincidim a pensar que alguna cosa passava, perquè cada any érem una mica menys. Durant aquest confinament, amb un altre seguidor de la Unió, ens plantejàvem el següent: si cada any perdíem una mica d’afició, amb la grada cada cop més apagada, arran del coronavirus què passarà? Què s’hi pot fer?». La resposta a aquestes preguntes va ser la creació d’aquest col·lectiu, amb una marcada presència a les xarxes socials i amb la voluntat d’organitzar diverses activitats, com ara la caminada popular d’aquest dissabte, una proposta que encetarà el calendari d’actes del grup.

En concret, i segons explica Bordas, aquest recorregut a peu s’iniciarà des de Vilatenim (10 h) i serà de baixa intensitat, amb l’objectiu d’apropar-ho al màxim nombre de persones. L’activitat, gratuïta, tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja i acabarà des d’un lloc en el qual els assistents podran gaudir d’una singular panoràmica de l’Estadi de Vilatenim. «El més important és que totes les activitats tinguin aquest vincle amb la Unió», apunta Bordas.

PROPOSTES DE FUTUR. La de dissabte serà la primera iniciativa, però n’hi haurà més, sigui durant l’estiu o amb la temporada començada (si la Covid ho permet, és clar). En aquest sentit, Bordas concreta que «sobre la taula ja hi ha propostes confirmades», tot i que falta decidir quan es duran a terme. Una de les més possibles, assenyala, és la de seguir en directe els partits de la Unió des d’algun local cèntric de Figueres, quelcom que s’entreveu com una opció molt factible tenint en compte les restriccions d’entrada de persones als recintes esportius. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li