Xavi Pascual: ‘Ens agradaria tornar a portar Rosalía a l’Acústica’

0
1896

El director del Festival Acústica parla de la nova zona, la Walk Street


 

L’Acústica amb una paraula?
Frescor.

Com es presenta la nova edició?
Amb la mateixa il·lusió que la primera i una programació que sigui per rebre la mateixa quantitat de públic que les últimes edicions. I també amb la il·lusió d’obrir una zona nova, la Walk Street, per incorporar un nou espai al festival.

Com s’ha d’entendre el nou espai?
És dotar de contingut el centre urbà, el carrer Caamaño no s’utilitzava però és un carrer important de pas que connecta l’escenari de la Rambla amb el de la Palmera. I soc un enamorat del sud-est asiàtic i allà hi ha aquests night markets, plens de vida, i la idea és traslladar aquest esperit a Figueres. Serà un carrer amb molta llum, decorat amb les llums dalinianes, que pel figuerenc estan molt vistes, però la resta de la gent que ve al festival al·lucinarà molt. En aquest espai també hi haurà barres de cocteleria, una barber shop i food trucks.

Aquesta és la 18a edició i és el 3r festival en xifres d’assistència de Catalunya. Quina és la clau de l’èxit?
En l’àmbit de país és l’autenticitat d’apostar per la música en català quan ningú hi apostava, i per això som el referent de la música d’artistes catalans. L’Acústica va bé perquè la indústria de la música en català va bé. D’altra banda, tampoc hem parat de treballar pel festival, hem evolucionat en infraestructures més grans… i fa que la gent vegi un festival que no té res a envejar a la resta. I en l’àmbit figuerenc, la clau de l’èxit és que el ciutadà se la sent seva i se n’enorgulleix. Penso que aquests són els dos leitmotivs.

A la programació el cap de cartell és Fangoria. Per què Alaska?
Per olfacte meu. És un clàssic i sempre intentem programar algun grup estatal que posicionem al mateix nivell que els artistes catalans. Fangoria és Alaska, una persona amb un discurs inconformista que arriba a moltes generacions i és transversal. També és un símbol del moviment LGTBI i és una artista que feia anys, anys i anys que volia programar. Tots els festivals de la Costa Brava el volien i a l’únic espai que actuarà serà aquí. Porten un show amb llums led al·lucinant, ballarins… és un espectacle de primer ordre.

Anys rere Fangoria, quin és el pròxim objectiu?
Tinc una llista… però està clar que en algun moment ens agradaria tornar a portar Rosalía. Va venir fa dos anys i estaria molt bé tornar-la a tenir. En tinc més però no puc dir-ho… [entre riures].

Una de les altres apostes d’aquesta edició és la música urbana.
El que a mi em venia de gust era fer una programació més urbana, és el que està de moda. Hi ha molta varietat i propostes molt interessants. A l’Acústica hem viscut les quatre tendències musicals dels últims anys: vam començar amb el rock català, després la música indie, seguida la música festiva i penso que ara estem a l’inici del nou canvi de tendència, la música urbana.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li