Adequar les platges de la Punta i Nova costa 48.000 euros

0
1414

La superfície de platja tractada serà d’una longitud total que sobrepassa els 2 quilòmetres


 

Roses ha començat els treballs d’adequació de les platges de la Punta i Nova, que tindran un cost de 48.000 euros. L’actuació condicionarà un total d’11.000 metres quadrats de sorra.A diferència d’altres indrets de la costa, la dinàmica marina de Roses no provoca la desaparició complerta de la sorra, sinó el seu desplaçament d’un extrem a l’altre de la platja, fet que en redueix molt la dificultat de regeneració. La superfície de platja tractada serà d’una longitud total que sobrepassa els 2 quilòmetres.

Les condicions meteorològiques, i més concretament els temporals de llevant, produeixen a Roses que la sorra de les platges de la Punta i Nova es desplaci en paral·lel a la línia de mar.

La recuperació dels elements desplaçats s’aconsegueix mitjançant el moviment de sorres des de l’interior de l’aigua fins a la superfície, o bé des dels sectors on la força del vent ha provocat una major acumulació de sorres. Posteriorment, es reparteix i s’escampa per la platja, fins a aconseguir l’amplada òptima en funció de les característiques de cada espai.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li