Acústica 2017: L’‘ARA’ és segur, el ‘SEMPRE’ ja es veurà

0
2167

Del 31 d’agost al 3 de setembre se celebrarà la 16a edició del certamen i s’amplia l’estructura fins a nou escenaris a la ciutat


Sí, hi haurà Acústica 2017. Segurament aquesta és la resposta que milers de persones de Figueres i d’arreu de Catalunya volen saber. Actualment, aquest certamen està considerat el 7è festival amb més convocatòria de públic dels Països Catalans, incloent València i les illes Balears. L’any passat es va celebrar el 15è aniversari amb rècord d’assitència i amb el lema “Acústica ara i sempre”, el director del festival, Xavier Pascual, explicava que aquesta frase servia per reclamar que s’acabava el conveni amb la ciutat i el certamen viuria moments d’incertesa. Però el que no s’esperava Pascual és que aquesta incertesa s’allargués tant, es repetís al setembre d’enguany i fos un dels causants de l’alteració de la programació. El promotor assegurava que l’endarreriment de la signatura ha fet que la programació nacional i internacional s’hagi alterat, ja que no s’han pogut signar els contractes amb els artistes. La promotora no ha tingut la seguretat de poder celebrar el certamen fins a l’abril i assegura que fins a principis d’any tenien dubtes que es pogues dur a terme a la capital de l’Alt Empordà.

CONVENI 2017. Finalment, la setmana passada, l’Ajuntament de Figueres i la promotora van signar el conveni que assegura l’edició d’enguany però no la continuïtat per als propers anys. En aquest sentit, Pascual va deixar clar a l’alcaldessa Marta Felip que el certamen necessita garanties per treballar bé i a llarg termini. El promotor es posiciona contrari a la proposta del consistori de convocar un concurs públic a quatre anys per subsituir els convenis plurianuals, Pascual va demanar directament a Marta Felip que durant aquest mes s’impulsés una taula de treball amb representants de diferents partits polítics i promotors culturals afectats pel canvi de legislació per trobar una solució conjunta. En aquest sentit Felip va demanar a tots els grups polítics una posició clara i ferma sobre el model de festivals que volen a la ciutat.

UN ESCENARI MÉS. Una de les novetats d’aquesta edició és que creixarà l’espai musical. Enguany hi haurà un escenari a la plaça de la Palmera. El nou espai permetrà esponjar el públic dels dos escenaris principals. El promotor assegurava que un dels objectius és que el públic tingui “el màxim confort possible”, d’aquesta manera no hi haurà tantes aglomaracions. La programació se sabrà a partir del mes que ve.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li