Activitat pesquera sota mínims i precs del sector reclamant ajudes als governs

0
1149

La federació gironina de pesca confirma que només han tancat les llotges de Blanes i Sant Feliu de Guíxols


El peix fresc de les nostres costes no arriba com abans als establiments d’alimentació. I és que el sector està treballant amb serveis mínims des de l’inici de la crisi del coronavirus. El tancament de bars i restaurants ha contribuït perquè no hi ha tanta demanda i els preus han baixat. Això vol dir que moltes barques ja no surten a pescar perquè no els compensa. Malgrat tot, els pescadors són considerats treballadors essencials pel reial decret de l’estat d’alarma recollit i actualitzat al BOE. Basant-se en això, no estarien justificats els ERTOs.

El president de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors, i patró major de la de Roses, Antoni Abad, confirmava ahir que totes les llotges gironines funcionen excepte les de Blanes i Sant Feliu de Guíxols. Abad detallava: «Unes fan serveis mínims i altres pesquen tots.»

Antoni Abad explicava també que el tancament d’hotels, bars i restaurants ja va comportar un replantejament de la feina perquè corrien el risc de capturar més peix del que demandava el mercat. «Podíem tenir un estoc massa gran de peix i que el preu baixés tant que no fos rendible anar a pescar», deia. Més tard, la situació es va capgirar perquè poques barques surten a pescar i han aparegut altres esculls com la dificultat per adoptar les mesures de seguretat exigides per evitar contagis de coronavirus; una d’aquestes, la de mantenir la distància entre treballadors dins una barca. A Roses, per exemple, continuaven anant a pescar quatre barques de la flota d’arrossegament mentre però n’hi havia setze que es quedaven a port.

El president dels pescadors ja avança que la reducció de la feina es traduirà en conseqüències econòmiques tant per a les llotges com per a les confraries, els armadors i els pescadors. I per a als comerciants al detall que continuaven comprant peix a subhasta.

Els representants dels pescadors catalans demanen ajuts. Abad declarava: «Estem treballant amb la Direcció General de Pesca de la Generalitat per pressionar Madrid per aconseguir que ens ajudin».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li