‘Acords de Terra’, de Glòria Bassa, guanya el Francesc Català

0
850

La vilajuïguenca va rebre el premi en la 31 de la Nit de Sant Jordi de la Catalunya Nord, celebrada a Perpinyà


L’alt-empordanesa Glòria Bassols ha estat premiada amb el Premi Francesc Català de poesia, dotat amb una retribució econòmica de 1.000 euros per part d’Òmnium Cultural, pel seu pel poemari Acords de Terra.

Aquest reconeixement se li va concedir en l’edició número 31 de la Nit de Sant Jordi de la Catalunya Nord. Una celebració que estava prevista pel 24 d’abril i que finalment es va poder celebrar, amb una mica de retard i amb limitacions sanitàries corresponents, a La Casa de la Catalanitat de Perpinyà, el dissabte dia 26.

També ha estat guardonat Josep Marquès, amb el premi Catalunya Nord, dotat amb 2.000 euros per l’Institut d’Estudis Catalans, per l’obra Jordi Pere Cerdà o l’ànima literària de Cerdanya, el pensament poètic i el compromís amb la paraula. Frederic Trias, s’ha endut el Pere Verdaguer de narració per a infants, amb un import de 400 euros per la història El tió d’en Galdric. El Premi Ramon Juncosa de periodisme i divulgació transfronterera ha estat per a Joan-Albert Argerich, autor del reportatge Canigó, muntanya sagrada dels catalans, que s’emporta també 1.200 euros aportats per la Casa de la Generalitat de Perpinyà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li