Accions d’inclusió a nivell comarcal

0
705

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà presenta un document per millorar les condicions del col·lectiu LGTBIQ+


Una aposta per la inclusió en l’àmbit de l’orientació sexual i la identitat de gènere. És a dir, millorar les oportunitats i condicions de vida de les persones LGTBIQ+. Aquest és l’objectiu del nou pla relacionat amb el col·lectiu que el passat 20 de setembre va presentar el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. El document es pot consultar al web de l’ens, a l’apartat Plans Institucionals.

Durant la presentació del nou pla es va celebrar una ponència sobre diversitat sexual i de gènere als municipis, a càrrec de Josan Langarita, doctor en Antropologia Social de la UB. També es va aprofitar la jornada per presentar la nova associació LGTBIQ+ de l’Alt Empordà, amb la participació de la seva presidenta, Jessica Arias.

La presidenta del Consell Comarcal, Sònia Martínez, va destacar la importància del pla: «És important per a comarques com l’Alt Empordà, amb una gran part dels seus municipis inferiors a mil habitants ja que la majoria de polítiques estan pensades per a ciutats». Martínez va instar els ajuntaments de la comarca a fer-se seu aquest pla «per tal d’assegurar que els serveis públics siguin cada vegada més inclusius i atenguin totes les vivències des de la seva especificitat, donant suport a tothom i contribuint a desmantellar l’arrel comuna del sexisme i la normativa de gènere». D’altra banda, també va lamentar les darreres agressions homofòbiques, tot afegint que «aquests fets ens interpel·len a generar espais de reflexió i a posar l’accent en la llibertat d’expressió i aconseguir que l’espai públic sigui segur».

El pla, coordinat per l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, està pensat perquè els ajuntaments de la comarca s’hi puguin adherir. Les actuacions es basen en incorporar la perspectiva LGBTIQ+ en les diferents àrees del Consell Comarcal, combatre la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere, i fomentar la visibilitat del col·lectiu LGBTIQ+.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li