Absolt l’acusat de maltractar la seva dona a Vilabertran

0
1266

La magistrada considera que no s’ha pogut acreditar que l’acusat menystingués de manera «metòdica i continuada» la víctima ni que «hagués creat un ambient de dominació i terror»


 

L’Audiència de Girona ha absolt un home acusat de maltractar la seva dona a Vilabertran i de lucrar-se amb els diners que guanyava prostituint-se. La magistrada considera que no s’ha pogut acreditar que l’acusat menystingués de manera «metòdica i continuada» la víctima ni que «hagués creat un ambient de dominació i terror». Tampoc que l’agredís en dues ocasions més a Figueres i Eivissa.

La sentència només veu provat que la dona va exercir «lliurement» la prostitució des de mitjans del 2014 fins al novembre del 2016 a Figueres i a Eivissa però no s’ha pogut demostrar que durant aquest temps l’inculpat «aprofités la situació de vulnerabilitat» de la dona, s’enriquís a costa seva ni que l’hagués pressionat perquè «s’esforcés a aconseguir més diners».

El fiscal demanava una pena de 9 anys de presó per l’acusat, una multa de 240 euros i una indemnització d’11.045 euros en concepte de responsabilitat civil. També reclamava que es prohibís al processat acostar-se durant cinc anys a la víctima.

La defensa, exercida per l’advocat Pere Casellas, en demanava l’absolució. L’Audiència, a banda d’absoldre l’acusat de tots els delictes, també ha deixat sense efecte les mesures cautelars que li va imposar inicialment. Contra la sentència es pot interposar un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li