Absolen l’acusat d’envestir una processó de Setmana Santa

0
1043

La magistrada no s’ha cregut la versió del mossèn


 

El jutjat penal número 2 de Figueres ha absolt un home a qui acusaven de conducció temerària per envestir amb el cotxe una processó de Setmana Santa a la carretera rural que va de Masarac a Mollet de Peralada. Els fets van passar el 6 d’abril del 2015, i la fiscalia demanava per al processat una pena d’1 any i 3 mesos de presó i la prohibició de conduir vehicles de motor durant 4 anys. Finalment, però, la jutgessa ha conclòs que l’imputat no va conduir de manera temerària. De fet, assegura que va «extremar les precaucions» a l’hora de passar entre el grup d’entre 40 i 50 fidels que participava en la processó. «Si no, s’hauria emportat per davant els congregats», argumenta la sentència.

Segons el jutjat, cap a dos quarts d’una de la tarda del 6 d’abril del 2015, el processat anava amb el seu vehicle Volkswagen Passat per la carretera rural que va de Masarac a Mollet de Peralada. «Es va trobar a la mateixa via, de sobte, sense avís previ i ocupant la calçada, una processó de dilluns de Pasqua», afegeix la resolució, que especifica que la processó no disposava de cap mesura de seguretat ni de senyalització. Aleshores, continua relatant la sentència, hi va haver «un conflicte» entre l’acusat i els congregats durant el qual alguns dels fidels van arribar «a rodejar i colpejar el vehicle». Llavors, el conductor va «avançar seguint la marxa» accelerant i desaccelerant per aconseguir obrir-se camí. I «els assistents a l’acte, progressivament i sense ser sorpresos, es van anar apartant», conclou el jutjat.

A l’hora de dictar sentència, el jutjat analitza fotografies aportades a la causa, la declaració del processat i el relat dels testimonis directes dels fets. I no dona credibilitat a la versió del mossèn, que al jutjat va ser l’únic que va concretar que el conductor va «cremar rodes» i va «passar a tota velocitat» provocant una «estampida de gent». També va dir que va témer per la seva vida. Però la sentència subratlla que, analitzant la seqüència d’imatges i comparant aquesta declaració amb la dels altres feligresos, la versió del mossèn «planteja dubtes». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li