Absolen el violador reincident i declaren culpable l’altre acusat del crim de Cabanes

0
1329

De moment l’home no sortirà en llibertat perquè està en presó preventiva per un altre cas


 

L’Audiència de Girona ha absolt el violador reincident acusat de propinar una pallissa mortal a una dona de 76 anys a Cabanes. El jurat popular ha declarat Antonio García Carbonell no culpable perquè, tot i que declaren provat que va estar al lloc dels fets per cometre un robatori, consideren que no hi ha proves que demostrin que va participar directament en el crim. A més, no l’han pogut declarar culpable d’un robatori perquè ni la fiscalia ni l’acusació particular l’acusaven d’aquest delicte. De moment, però, l’home no sortirà en llibertat perquè està en presó preventiva per un altre cas.

A l’hora d’absoldre, el jurat s’ha basat, sobretot, en la declaració de dos testimonis. Un va explicar que el violador reincident li havia confessat que va anar amb Oriol Boyer (l’altre processat) a Cabanes per cometre un robatori. Allà, però, es va quedar al cotxe esperant mentre Boyer agredia la víctima. L’altre testimoni va confirmar que els dos homes l’havien anat a veure el dia abans del crim per demanar-li informació.

Per això el jurat popular ha conclòs que l’únic autor del crim va ser Boyer. Consideren provat que entre les 19.30 h i les 22.30 h del 27 de febrer de 2014 va “abordar” la víctima i la va agredir “fins a deixar-la moribunda”. Per això el declaren culpable d’un assassinat amb acarnissament i traïdoria, i també d’un delicte de tinença il·lícita d’armes.

Durant la lectura del veredicte, el magistrat president va haver de cridar l’atenció de Boyer, que va aixecar la veu dos cops per dir que el que deia el jurat era “incert” i que l’estaven condemnant per un crim que no ha comès. El fiscal i l’acusació particular demanen que el condemnin a 26 anys de presó, mentre que la defensa demana una pena mínima. El judici ha quedat vist per sentència.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li