A tots vosaltres

0
1650

A tu, que fas bandera del pacifisme demanant la pau i acabar amb les matances en el mateix paràgraf que demanes l’exterminació dels practicants d’una religió concreta.

A tu, que et fas teu el mantra de “no s’integren” però no vols que el teu fill vagi als mateixos parcs que els immigrants.

A tu, que plores els (desgraciadament) centenars de morts dels atemptats a Barcelona, París i Brusel·les però ignores els milions de Iraq, Líbia i Síria.

A tu, que en nom d’una religió (la que sigui) et consideres amb la suficient superioritat per decidir sobre la vida dels altres.

A tu, que se’t neguen els ulls de llàgrimes amb uns titulars sensacionalistes i no condemnes el morbo fastigós d’algunes portades de diari, que són capaços de perdre el respecte a les víctimes en pro d’un augment de vendes.

A tu, que en el moment que un ésser humà està morint al teu costat decideixes que seràs més útil gravant un miserable vídeo que acompanyant algú en els seus últims alès i qui sap si salvar-li la vida. A tu, que difons i reenvies aquestes gravacions que fan un flac favor a la dignitat i privacitat de les víctimes. A tu, que et fas (mal) dir periodista, i et passes reiteradament pel forro el codi deontològic de la teva professió, saltant-te tota ètica i moral existent per aconseguir més clics a la teva notícia que els de la competència. Sense vergonya. Sense escrúpols. Sense respecte. A tu, que creus que és bona idea difondre i alertar dels controls policials al llarg del nostre territori i que desconeixes quin és el motiu que els porta a fer aquella tasca de vigilància. A tu, que tantes vegades has intentat convèncer els teus que els policies són criminals, però que t’alegres de veure’ls corrents en el sentit contrari al que corres tu quan passa alguna desgràcia.

A tu, que has difamat els Mossos d’Esquadra en tantes ocasions i que ara t’has de treure el barret davant d’un operatiu, actuació i control de la situació dignes de les millors policies del planeta. A tu, que redueixes tot un conflicte armat que implica totes les potències mundials a un ridícul argument simplista.

A tots vosaltres: esteu sembrant en les generacions futures la llavors de l’odi, que és precisament el que necessiten tota la gentussa que perpetren aquestes massacres per seguir vius. Teniu i tenim l’enorme responsabilitat de formar els nostres fills i néts en la dificilíssima tasca de viure en un món en conflicte permanent i no perdre de vista allò més essencial: el respecte, l’amor i la convivència. I si voleu deixar-los un món mínimament habitable el dia de demà fora bo que comencéssiu a canviar d’hàbits i de discursos i a fer créixer aquesta voluntat de pau que prediqueu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li