A Roses, les ‘Muntanyes Netes’

0
1274

El Club Atletisme Roses impulsa aquest cap de setmana una jornada de neteja per les muntanyes del seu entorn


 

Un dels atributs més entrellaçats amb el món de l’esport és l’aspecte saludable que brinda. Una salut entesa com un element individual, tot i que cada vegada adquireix un significat més transversal i ja es relaciona, també, amb el benestar del mateix entorn. Així ho creuen, si més no, al Club Atletisme Roses, que aquest cap de setmana –els dies 5 i 6 de desembre– impulsa l’activitat ‘Muntanyes Netes’, una jornada de neteja d’escombraries que, en aquesta ocasió, tindrà dos punts de recollida, la zona de Les Arenes, anant cap a la Bassa, i l’espai davant del Club Tennis Roses. «La iniciativa apareix, bàsicament, perquè sortim a córrer per les muntanyes, som uns enamorats de les muntanyes, i veiem que cada vegada hi ha més brutícia», explica Tribu Fernández, vicepresident del club rosinc i impulsor d’aquesta proposta.

De moment, sembla que la futura activitat està quallant. Tot i que no hi ha dades, perquè tampoc existeix un registre d’inscripcions, les sensacions que estan rebent des del club, el feedback amb els seus socis i seguidors, és positiu. «El projecte s’ha pensat sobre la marxa, i això fa que no hi hagi un recorregut específic, sinó que ens hem centrat en dos punts habituals des d’on surt la gent per anar a la muntanya. I la idea ha tingut molt bona acceptació, la gent s’està animant».

Per completar aquesta iniciativa, des de l’Ajuntament de Roses col·laboraran amb el club facilitant una bossa i uns guants per a cadascú, i també col·locaran uns contenidors per a l’ocasió per tal de poder dipositar les escombraries que els participants vagin trobant pel camí, que es podrà fer caminant o corrent, com vulgui cadascú. El resultat, en definitiva, ha de ser fomentar els bons hàbits mediambientals: «L’objectiu és fomentar la consciència en aquest sentit. Nosaltres som uns habituals d’aquestes muntanyes i es nota que ara l’entorn està més brut, ara hi va més gent pel context de pandèmia», assenyala Fernández.

«Per tot el que ens dona la muntanya, és bo poder-li tornar alguna cosa», afegeix el vicepresident de l’entitat empordanesa, que contemplant la bona evolució que de moment té la iniciativa no descarta fer una nova activitat d’aquesta índole més endavant: «Tenint en compte que la resposta ha estat bona, i que la gent té idees, valorarem si podem fer jornades més concretes». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li