A punt per treballar a l’entorn nàutic

0
1334

La primera promoció del projecte InserVela rep els diplomes després d’haver superat totes les fases del programa


Curs superat i èxit del programa. Els sis joves de la primera promoció del projecte InserVela a l’Escala ja tenen el diploma acreditatiu de mesos de formació. Han superat totes les fases dels cursos de vela i ara ja poden formar part del món professional de l’entorn nàutic.

ACTE. La setmana passada va tenir lloc al Club Nàutic de l’Escala l’acte de cloenda del programa. Hi van assistir els alumnes acompanyats de familiars i també de representants de les tres entitats impulsores de la iniciativa: l’Ajuntament de l’Escala, la Federació Catalana de Vela i el Club Nàutic de l’Escala. Xavier López, director esportiu del Club Nàutic l’Escala, va conduir l’acte i Gerard Marín, comodor del port esportiu, va obrir les intervencions. Marín va felicitar els sis alumnes d’InserVela i va valorar molt positivament l’experiència del Club en el seu desenvolupament. Xavier Casorrán, delegat de Girona de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Vela, per la seva banda, va posar en valor l’esport de la vela com a vehicle integrador dels col·lectius més vulnerables, mentre que Inés Vizcarro, directora de l’Escola de Vela Catalana, va donar tots els detalls del funcionament i la implementació del projecte. Va finalitzar el torn de paraula Ramona Vilella, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Escala, que va explicar la importància que ha tingut el desenvolupament del programa al municipi. L’acte va comptar, també, amb la presència de David Colomer, tècnic de l’Àrea Social de la Federació Catalana de Vela.

Finalment, es va fer entrega dels diplomes i d’una armilla als sis alumnes que han superat el programa. Els nois van firmar, durant el pica-pica de cloenda, un pòster commemoratiu d’aquesta edició del projecte InserVela.

EL PROJECTE. La iniciativa, que engegava la Federació Catalana de Vela el 2013, ha comptat, per convertir-se en realitat per primera vegada a la província de Girona, amb el treball conjunt de la Federació, l’Ajuntament de l’Escala i el Club Nàutic l’Escala. InserVela es dirigeix a joves en risc d’exclusió social d’entre 16 i 25 anys i pretén facilitar la seva inserció laboral mitjançant l’esport de la vela. Després d’un primer contacte, una sessió de navegació de quatre hores, els participants han assistit a un programa d’aprenentatge dividit en tres fases. Han completat els cursos de vela de nivell bàsic, mitjà i avançat i han rebut formació en les tasques de monitor col·laborador de vela i en manteniment d’embarcacions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li