A l’Escala ja comencen a vacunar el majors de 79 anys

0
622

Arriben 150 dosis de Pfizer, que també s’administren a persones amb grans dependències reconegudes


Aquesta setmana l’ABS l’Escala començarà a vacunar contra la covid-19 les persones amb grans dependències reconegudes de grau III, II i I, els majors de 79 anys i els usuaris de totes les edats que estiguin inclosos en el Programa d’Atenció Domiciliària. Hi ha previst rebre 150 dosis de la vacuna de Pfizer per administrar durant aquesta setmana entre aquests grups de població, que estan repartits entre els nou municipis de l’Àrea Bàsica de Salut.

Aquests dies els professionals contacten amb els usuaris per consultar-los si es volen vacunar i s’estudia si poden rebre el vaccí en funció del seu estat de salut. Les sessions d’injeccions es fan als CAP o consultoris locals si no hi ha problemes importants de mobilitat.

DOCENTS. Pel que fa a altres col·lectius, la setmana passada ja es van administrar vacunes als docents. En aquest cas, es tracta de les vacunes d’AstraZeneca. A Figueres s’hi van afegir policies i altres professionals essencials que no s’havien vacunat encara fa 15 dies perquè tenien febre o per altres motius.

RESTRICCIONS. Amb una certa millora de la incidència de la covid-19, a l’hospital de Figueres ja permeten des d’aquest dimarts les visites per als malalts del centre que no tenen la covid-19. S’estableixen dues franges horàries d’una hora cada dia per a l’entrada dels acompanyants a les habitacions. En el cas del sociosanitari, no hi ha cap canvi perquè des de l’estiu que es permeten visites seguint un sistema de cita prèvia. D’altra banda, des d’aquest dilluns es permet la represa d’activitats extraescolars i l’esport escolar. El confinament continua sent comarcal i els centres comercials tampoc poden obrir.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li